Κυριακή 26.05.2024
More

  Γεμίστε το καλάθι του φτωχού

  Η ενοριακή μέριμνα Περιβλέπτου και τα μέλη του εικαστικού εργαστηρίου Περιβλέπτου

  Αγάπη! Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά των ανθρώπων της ενορίας Περιβλέπτου που διοργανώνουν δράση με τίτλο: «Το καλάθι του φτωχού».

  Ουσιαστικά, οι γυναίκες του εικαστικού εργαστηρίου δημιουργούν σειρά αντικειμένων χρηστικών που διαθέτουν προκειμένου με τον τρόπο αυτόν να ενισχυθούν οι δράσεις της ενοριακής μέριμνας.

  Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα δημιούργησαν μικρά κομψοτεχνήματα όπως λαμπάδες, πήλινα αυγά διακοσμημένα και ζωγραφισμένα όλα στο χέρι.

  Με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι την αγάπη που έχουν οι γυναίκες αυτές δείχνοντας έμπρακτα την διάθεσή τους για προσφορά.

   Μέσα στα πλαίσια της Ενοριακής Μέριμνας είναι μεταξύ άλλων:

  Ενίσχυση με χρηματικὰ βοηθήματα στους οικονομικὰ ασθενέστερους, εξόφληση λογαριασμῶν (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΙ) κ.λπ. σε ανθρώπους που αδυνατούν νὰ εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οικονομικὴ ενίσχυση σε ασθενείς που πρέπει να μεταβούν για θεραπεία και νοσηλεία στο εξωτερικό, κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτή την ανάγκη και πολλά άλλα.

  Η Ενοριακή Μέριμνα Περιβλέπτου και τα μέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου Περιβλέπτου, παλεύει ώστε καθημερινά μέσα από πολλές δράσεις να βοηθούν οικογένειες αλλά και ευπαθής ομάδες που πλήττονται ακόμη περισσότερο την περίοδο της πανδημίας όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων ο πατέρας Χρήστος αλλά και οι γυναίκες που βοηθούν σε αυτή την προσπάθεια και βρίσκονται στο εκθετήριο που λειτουργεί από τις 4 το μεσημέρι και μετά ενώ την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να διευρυνθεί το ωράριο.

  «Αγοράζοντας μία λαμπάδα – ένα πασχαλινό αυγό από το εκθεσιακό περίπτερο της Ενορίας, που είναι ανοιχτό καθημερινά 4:00-7:00 μμ, βοηθάμε όλοι να γίνει πράξη η επιθυμία για προσφορά των απαραίτητων αγαθών στους μη έχοντες» ανέφεραν οι κυρίες του Εργαστηρίου.

  Εν όψει του Πάσχα, η Ενορία απευθύνει κάλεσμα ώστε όσοι μπορούν να συνεισφέρουν με μία μικρή αγορά, ικανή όμως να συμβάλλει ώστε να γεμίσει το καλάθι του φτωχού. Τηλ. επικοινωνίας 2651045675, 2651041617.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ