Κυριακή 20.06.2021
More

  Να επιστρέψουν στην εργασία ζητούν εργαζόμενοι στον επισιτισμό και μουσικοί

  Ζητούν μέτρα προστασίας και στήριξη από την πολιτεία

  Να στηριχτούν όλοι οι εργαζόμενοι επισιτισμού καθώς και μουσικοί ζήτησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έγινε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

  Μέλη των σωματείων των μουσικών και των εργαζομένων στον επισιτισμό- τουρισμό βρέθηκαν εκεί και ζήτησαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, να στηριχτούν από το κράτος και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επανεκκίνηση των κλάδων τους.

  Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τα σωματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων και Λαϊκών Ασμάτων «Η Αλληλοβοήθεια» στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης 21 κλαδικών σωματείων από όλη την Ελλάδα.

  Στη συγκέντρωση ο Δ. Καλύβας  εκ μέρους της διοίκησης του εργατικού κέντρου απηύθυνε κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής σε συζήτηση – συνέλευση την Κυριακή 11 Απριλη στο θεατράκι στη «Σκάλα» 6:30μμ για την οργάνωση και συντονισμό αγωνιστικών δράσεων μπροστά στην πρωτομαγιά.

  Ακολούθησε χαιρετισμός του Β. Διαμάντη, Προέδρου του σωματείου Λαϊκών ασμάτων «Η Αλληλοβοήθεια» όπου τόνισε «Χαιρετώ όλους τους συναδέλφους, τους τραγουδιστές, τους μουσικούς, τους φίλους του Σωματείου Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων του Ν. Ιωαννίνων όπου οι αγώνες μας είναι κοινοί καθώς βρισκόμαστε στον ίδιο εργασιακό χώρο.

  «Οι μουσικοί εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται στην ανεργία, χωρίς δουλειά με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όριά τους, και σε μια οικονομική εξαθλίωση. Ένας κλάδος που πρόσφερε και προσφέρει στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα του κάθε τόπου, τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο δίχως να γνωρίζουμε τι θα γίνει για όλο αυτό τον κόσμο. Κάποιοι έχουν ενταχθεί στα 534 ευρώ – κι όχι από την αρχή της πανδημίας- κάποιοι όχι, και φανταστείτε οικογένειες με ενοίκια – δάνεια – με παιδιά να καταφέρουν να βγάλουν όλες τις υποχρεώσεις με 534 ευρώ τα οποία τα διεκδικήσαμε με προηγούμενες κινητοποιήσεις και πιέσεις και από άλλα σωματεία του κλάδου μας σε όλη τη χώρα».

  Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Δ. Ροσιλόβαλης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού.

  Την στήριξή τους δήλωσαν επίσης το μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ Αλέξανδρος Μπαλακέρας αλλά και ο Θανάσης Μιχαηλίδης ηθοποιός- σκηνοθέτης που καταδίκασε την υπουργό Πολιτισμού για την πολιτική που ασκεί. Την κινητοποίηση στήριξε και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

  Και η Μερόπη Τζούφη

  Τέλος, στο πλευρό των εργαζομένων του επισιτισμού- μουσικών στάθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη.

  Η κα. Τζούφη έβαλε κατά της πολιτικής που ασκεί η υπουργός Πολιτισμού λέγοντας ότι αντί να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων, ασχολείται με την «τσιμεντοποίηση» της Ακρόπολης.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ