Τρίτη 28.06.2022
More

  Αρνητικά τα 242 τεστ που έγιναν στο Εργοτάξιο

  Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων

  Αρνητικά στο σύνολό τους ήταν τα 242 τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) κορωνοϊού, τα οποία έγιναν το πρωί της Τρίτης στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών, σε εργαζόμενους του τομέα της καθαριότητας και του εργοταξίου.

  Ο δειγματοληπτικός έλεγχος έγινε από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μετά την συνεργασία του δήμου με τον Εθνικό Οργανισμό και την περιφέρεια Ηπείρου.

  Με τον συγκεκριμένο δειγματοληπτικό έλεγχο ικανοποιήθηκε αφενός και ένα αίτημα των εργαζόμενων, ειδικά μετά την επιβεβαίωση κάποιων σποραδικών κρουσμάτων πριν από 10 και 15 ημέρες και αφετέρου, συνεχίστηκε η διαδικασία των δειγματοληπτικών εξετάσεων σε ομάδες του πληθυσμού και σε χώρους όπου συναθροίζονται πολλά άτομα, για επαγγελματικούς λόγους.

  Τόσο ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Γ. Λώλης, όσο και ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα το εργοτάξιο, Αριστείδης Παππάς αναφέρθηκαν στην διενέργεια των τεστ, ως μία βασική υποχρέωση απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων και της κοινωνίας, ενώ στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία στάθηκαν ο διευθυντής του εργοταξίου Παναγ. Τσόλης και ο Χρ. Μεντής από το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ.

  Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει ανάλογος έλεγχος και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ