Τετάρτη 07.12.2022
More

  Αρνητική διάθεση στην πρόταση Τσιρογιάννη

  Την έκπληξη και σε προσωπικό, αλλά και σε γενικότερο επίπεδο, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη δημοτική αρχή στο δήμο Ιωαννιτών για την πρόταση του Χρ. Τσιρογιάννη εξέφρασε σε χθεσινές του δηλώσεις ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Ευάγγελος Πήχας.

  Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του δημάρχου Αρταίων κ. Τσιρογιάννη την Παρασκευή, έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, όταν απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το κόστος της μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο έκανε γνωστό πως θα κατατεθεί στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ πρόταση ώστε το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων από τους απομακρυσμένους δήμους στη Μονάδα ΑΣΑ, να επιμεριστεί αναλόγως σε όλους τους δήμους της Ηπείρου, επομένως σε όλους τους πολίτες.

  Ο κ. Πήχας απαντώντας σε σχετική ερώτηση και κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του κ. Τσιρογιάννη τόνισε ότι κάθε αυτοδιοικητικός μπορεί να έχει οποιαδήποτε άποψη, αλλά οφείλει τουλάχιστον τέτοια ζητήματα να τα θέτει πρωτίστως στον αρμόδιο Φορέα.

  Σε κάθε περίπτωση όμως εκτός από την έκπληξη μετέφερε και την αρνητική διάθεση του δήμου Ιωαννιτών να συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

  «Προφανώς ο δήμος Ιωαννιτών ως ο μεγαλύτερος παραγωγός των απορριμμάτων στην Ήπειρο θεωρεί άδικη για τους δικούς του δημότες τη συγκεκριμένη πρόταση, ανεξάρτητα από το αν οι απομακρυσμένοι δήμοι έχουν κάποια δίκαια αιτήματα. Τέτοια θέματα όμως πρέπει να τίθενται στα αρμόδια όργανα και να συζητούνται, αλλά παράλληλα να εξετάζονται και εναλλακτικές λύσεις. Αφού ήταν μαζί με τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ ο κ. Τσιρογιάννης θα μπορούσε να προτείνει την επιχορήγηση των απομακρυσμένων δήμων από το κράτος, μέσω της ΚΕΔΕ, ώστε να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς των απορριμμάτων», σημείωσε μεταξύ άλλων.

  Είναι βέβαιο πάντως ότι στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού οργάνου του ΦΟΔΣΑ που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα η συγκεκριμένη πρόταση έστω κι αν δεν κατατεθεί επισήμως, θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης…

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ