Πέμπτη 01.12.2022
More

  Επιταχύνθηκε στο τέλος ο ρυθμός της αιμοδοσίας

  Έκκληση για την προσφορά μονάδων αίματος της ομάδας 0- απευθύνει το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έχοντας πάντως ξεπεράσει τις εφιαλτικές καταστάσεις που γνώρισε από την αρχή του έτους.

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ανάγκες καλύπτονται με σχετική επάρκεια, όχι όμως στη συγκεκριμένη κατηγορία για την οποία απηύθυνε έκκληση η διευθύντρια του τμήματος, Ελευθερία Ζερβού.

  Παρόλα αυτά, το 2019 θεωρείται ως μία χρονιά με αρνητικό πρόσημο, τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο, αφού χρειάστηκε να γίνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες από την αρχή του έτους και έπειτα το καλοκαίρι για να καλυφθούν οι ανάγκες.

  Όπως ανέφερε η κα Ζερβού μέχρι σήμερα το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ έφτασε τις 10.000 μεταγγίσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων και συνολικά τις 28.000 μαζί με τις μεταγγίσεις πλάσματος και αιμοπεταλίων.

  «Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό που καταφέραμε μαζί με τους εθελοντές αιμοδότες το 2019, αφού δεν κινδύνευσε κανείς. Έρχονται γιορτές, τα χειρουργεία λιγοστεύουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανάγκες. Και αυτή την περίοδο οι μεγαλύτερες ανάγκες είναι στην ομάδα 0-, στην οποία ανήκουν πολλοί μεταγγιζόμενοι ασθενείς», ανέφερε η κα Ζερβού.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ