Δευτέρα 03.10.2022
More

  Ας αποφασίσουν να παρέμβουν κάποια στιγμή…

  Τουλάχιστον απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η αντιαισθητική εικόνα στα τείχη του Κάστρου στην οδό της Εθνικής Αντιστάσεως

  Είναι τουλάχιστον απαράδεκτη η αντιαισθητική εικόνα στα τείχη του Κάστρου στην οδό της Εθνικής Αντιστάσεως με τους πράσινους και μπλε κάδους, για σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα απορρίμματα, να καταλαμβάνουν αρκετά μέτρα πεζοδρομίου.

  Πρωτίστως αυτό που πρέπει να γίνει, αφού δεν έγινε το αυτονόητο, δηλαδή να αντικατασταθεί ο μηχανισμός του υπογειοποιημένου συστήματος κάδων, που κάηκε το Σεπτέμβριο του 2019 (!) και μέχρι σήμερα το σύστημα δε λειτουργεί, είναι να βρεθεί κάποιο άλλο σημείο χωροθέτησης των κάδων, ώστε να μην υπάρχει η συγκεκριμένη εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως, να μάθουμε τους λόγους για τους οποίους δεν επιδιορθώθηκε η βλάβη στο υπογειοποιημένο σύστημα κάδων, ενώ έχουν περάσει δυόμιση χρόνια και έτσι επιστρέψαμε στους συμβατικούς κάδους.

  Η δεύτερη εικόνα είναι από την οδό Διον. Φιλοσόφου, στο σημείο κοντά στη Νότια Πύλη του Κάστρου, όπου έχουν κοπεί πολλά πλατάνια. Τα συνεργεία κοπής και απομάκρυνσης των πλατάνων έκαψαν μεν και κάποιες από τις ποσότητες των ξύλων επί τόπου, ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα απομεινάρια είναι ακόμη εκεί, με τα κάρβουνα να γίνονται λάσπη από τη βροχή. Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια, αφού καθημερινά περνούν από το σημείο, οδοκαθαριστές, να σταλεί και ένα αυτοκίνητο από την υπηρεσία καθαριότητας, να καθαρίσουν τα καμένα και να τα απομακρύνουν;

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ