Δευτέρα 08.08.2022
More

  CDC: Πρόβλεψη για πάνω από 62.000 θανάτους στις επόμενες 4 εβδομάδες

  Η πρόβλεψη πρέπει να εκληφθεί με «επιφύλαξη» λόγω της ταχείας εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον

  Νέα πρόβλεψη των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) κάνει λόγο για έως ακόμη και πάνω από 62.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

  Σύμφωνα με κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας, αναμένεται αύξηση των θανάτων το διάστημα αυτό με 10.400 έως 31.000 να εκτιμάται πως θα διαπιστωθούν την εβδομάδα που ολοκληρώνεται την 5η Φεβρουαρίου.

  Η πρόβλεψη αυτή πρέπει να εκληφθεί με «επιφύλαξη», σημειώνουν τα CDC, με δεδομένη την ταχεία εξάπλωση της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2, που προκαλεί μεν σε πολλές περιπτώσεις πιο ήπια συμπτώματα της νόσου, αλλά πυροδοτεί πολλαπλασιασμό των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

  Η χώρα κατέγραψε σχεδόν 3.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 την Τρίτη, δηλαδή τον βαρύτερο απολογισμό μέσα σε μια ημέρα από τον Φεβρουάριο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.

  Οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της νόσου που προκαλεί ο ιός αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η παραλλαγή Όμικρον έχει προκαλέσει ιλιγγιώδη αύξηση των μολύνσεων και καταγράφονται ρεκόρ ως προς τις εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

  Οι ΗΠΑ καταγράφουν το τρέχον διάστημα πάνω από 1.600 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 κάθε 24ώρο, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC.

  Η χώρα αυτή έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, έχοντας καταγράψει 842.322 νεκρούς εώς τώρα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ