Παρασκευή 05.03.2021
More

  Αυτοτελής υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο

  Πρόταση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο

  Προπαρασκευαστικές δράσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες αυξημένης ετοιμότητας για την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, όπως και για την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους, περιλαμβάνονται στο Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από εκδήλωση πλημμυρών, που ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

  Τη διαβεβαίωση, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, να αντιμετωπίζεται κάθε καιρικό φαινόμενο στη σωστή του διάσταση και τη σωστή χρονική στιγμή, εξέφρασε προς το δημ.συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Γ. Λώλης, με αναφορές στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τη ΔΕΥΑΙ.
  Τη θετική τους ψήφο έδωσαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην της Όλυς Τσουμάνη, για τη Λαϊκή Συσπείρωση, που ψήφισε λευκό.

  Την αγωνία του για άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών και τον προγραμματισμό σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων επισήμανε ο Θ. Μπέγκας, ενώ από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» ο Σπ. Γκίζας πρότεινε την πραγματοποίηση ασκήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  Με την πρόταση σύστασης και λειτουργίας μίας αυτοτελούς υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στο δήμο Ιωαννιτών έκλεισε τη συζήτηση ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη συνεχούς ενεργοποίησης των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.
  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ