Κυριακή 22.05.2022
More

  Χωρίς πιστούς και λιτανεία ο εορτασμός του Πολιούχου των Ιωαννίνων Αγίου Γεωργίου

  Ανακοίνωση της Ι.Μ. Ιωαννίνων για το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου

  Στο πλαίσιο των εορτασμών της μνήμης του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος, η Μητρόπολη Ιωαννίνων, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και με γνώμονα τα ισχύοντα μέτρα για τη διαφύλαξη των πολιτών από τη μάστιγα του κορωνοϊού, ανακοινώνει:

  Κατά τις ακόλουθες τρεις ημέρες:

  • Σάββατο 16 Ιανουαρίου,
  • Κυριακή 17 Ιανουαρίου και
  • Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

  και ώρα 7.00 έως 9.30 π.μ. θα τελεσθεί, χωρίς την παρουσία πιστών, Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς:

  • Αγίου Γεωργίου πλατείας Πάργης,
  • Αγίου Γεωργίου στο Σεπτό Οίκο του Νεομάρτυρος,
  • Ιερού Παρεκκλησίου Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Νεομάρτυρος
  • Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου και
  • Αγίου Παϊσίου.

  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, από τις 10.00 π.μ. και μέχρι τις 7.00 μ.μ. στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς θα υπάρχουν για προσκύνηση από τους πιστούς αποτμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μαζί με την Ιερά Εικόνα του.

  Οι πιστοί θα προσέρχονται για προσκύνηση φέροντες οπωσδήποτε μάσκα, τηρούντες τις αποστάσεις και τις οδηγίες των υπευθύνων εργαζομένων και των επιτρόπων και θα αποχωρούν αμέσως μετά την προσκύνηση για την αποφυγή συνωστισμού. Απαγορεύεται να παραμένουν στους Ιερούς Ναούς ή να συγκεντρώνονται σε ομάδες για υγειονομικούς λόγους.

  Ακολούθως και από τις 7.00 έως τις 8.30 μ.μ. θα τελεσθούν Πανηγυρικοί Εσπερινοί στους πέντε αυτούς Ιερούς Ναούς χωρίς την παρουσία πιστών κατά την πρόβλεψη των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

  Η μεταφορά και υποδοχή της εικόνος του Πολιούχου στο χώρο του μαρτυρίου του και η Ιερά Λιτανεία από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου δεν θα λάβουν χώρα, για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας.

  Παρακαλούνται οι ευσεβείς πιστοί της πόλεως και ολόκληρης της Μητροπόλεώς μας να επιλέξουν για προσκύνηση έναν από τους πέντε Ιερούς Ναούς που προαναφέραμε κατά τις τρεις αυτές ημέρες:

  • Σάββατο 16 Ιανουαρίου
  • Κυριακή 17 Ιανουαρίου
  • ή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

  ώστε να διευκολυνθούν όλοι όσοι επιθυμούν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία του Αγίου Γεωργίου, χωρίς συνωστισμό, κίνδυνο ή ταλαιπωρία.

  Η/ΝΙΑ ΤΟΠΟΣ ΩΡΕΣ
  Σάββατο 16/01

   

  Κυριακή 17/01

   

  Δευτέρα 18/01

  ·        Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου πλατείας Πάργης,

  ·        Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρος,

  ·        Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου ενορίας Περιβλέπτου

  ·        Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου.

  ·        Ι. Παρεκκλήσιο Μητροπολιτικού Ναού επί του τάφου του Νεομάρτυρος

  10.00 π.μ.

   

  έως

   

  07.00 μ.μ.

  Επισημαίνεται ότι οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται για προσκύνηση στους παραπάνω Ιερούς Ναούς κατά το εορταστικό τριήμερο που αφορά η παρούσα Εγκύκλιος, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις μετακίνησής τους, όπως αυτές ισχύουν, δηλαδή αποστολή SMS ή κατοχή εγγράφου για νόμιμη μετακίνηση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ