Παρασκευή 04.12.2020
More

  Χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων το κεντρικό κτίριο

  Τη συνολική πρόταση για την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα παρουσίασε ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Γιάννης Λυκοτραφίτης.

  Η πρόταση που δόθηκε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες κατατίθεται στη διαβούλευση που άνοιξε ο Δήμος Ιωαννιτών καταθέτοντας την πρότασή του για τη διαχειριστική μελέτη του χώρου.

  Ο κ. Λυκοτραφίτης περιέγραψε τους βασικούς άξονες της πρότασης τονίζοντας ότι από πλευράς της δημοτικής αρχής θα πρέπει να εξεταστούν όλα τα δεδομένα και όλα όσα μπορούν να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος αποτελεί ορόσημο για την πόλη των Ιωαννίνων και τους κατοίκους.

  Στον χώρο μπορούν να αναπτυχθούν δράσεις αθλητικές και πολιτιστικές ενώ τονίζεται ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα πρέπει να είναι συμβατές με τις θεσμοθετημένες χρήσεις του χώρου, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις κατευθύνσεις και εξειδικεύσεις των μελετών του χωρικού σχεδιασμού (υπερκείμενου και υποκείμενου) που αφορούν την ευρύτερη περιοχή κι αυτό σχετίζεται και με τη γειτνίαση του χώρου με με το Στρατόπεδο Βελισσαρίου. «Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις και του ΤΕΕ/ΤΗ, αλλά και της μελέτης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων, όπως αυτές είχαν καταλήξει μετά από τη σχετική διαβούλευση, είναι στον χώρο του στρατοπέδου να δημιουργηθεί το Μητροπολιτικό Πάρκο» ανέφερε ο κ. Λυκοτραφίτης.

  Ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε θα  πρέπει να δοθεί στην πρόβλεψη που αφορά στις προσβάσεις του Πάρκου με εναλλακτικά μέσα, όπως ποδήλατα, ηλεκτρικά αμαξίδια μηδενικών ρύπων κλπ, γεγονός που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου της ευρύτερης περιοχής και τη δικτύωση με άλλους ποδηλατοδρόμους που προβλέποντας στην πόλη. Επιπλέον ο κ. Λυκοτραφίτης ανέλυσε την πρόταση του ΤΕΕ για κάθε ζώνη χρήσεων, σε αθλητισμό, φυσικό περιβάλλον και πολιτισμό.

  Ειδικά για το κεντρικό κτίριο προτείνεται να λειτουργήσει ως πυρήνας του χώρου Πολιτιστικών Εγκαταστάσεων και η χρήση του να αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό, π.χ. ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων ποικίλης χρήσης, είτε εικαστικών, είτε μουσικών εκδηλώσεων, με στόχευση να εξασφαλίζει την άρτια λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων του Πάρκου Πυρσινέλλα, αλλά ταυτόχρονα και τη βιωσιμότητα της συντήρησης και διατήρησης του όλου εγχειρήματος. Επίσης, προτείνεται η δημιουργία και ενός εκθεσιακού χώρου τοπικών προϊόντων που θα συμβάλλει στην ανάδειξη τους και την προβολή τους.

  Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου επανέλαβε το αίτημα για στήριξη των Μηχανικών από το κράτος, για το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία και το πάγωμα της οικονομίας.

   

   

   

   

   

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  13 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Μόλις 5 στα Ιωάννινα

  Στην ΠE Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις πέντε κρούσματα

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  Παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

  Την παράταση του lockdown μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  

  Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα καταστήματα με εποχιακά είδη

  Ανακοίνωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.