Τρίτη 14.07.2020
More

  Χρειάζονται περισσότερα μέτρα στήριξης στην εστίαση

  Για την αποκατάσταση μίας αδικίας σε βάρος πολλών επιχειρήσεων εστίασης στην πόλη, που δεν εκμισθώνουν τα ακίνητα από τον δήμο Ιωαννιτών, έκανε λόγο σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Μπαρ Εστίασης Ιωαννίνων Χρ. Τάτσης, με αφορμή τη σύγχυση και τα δικαιολογημένα παράπονα πολλών επαγγελματιών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

  Όλα προέκυψαν όταν αρκετοί επαγγελματίες που είδαν τον εσωτερικό τους χώρο να μειώνεται λόγω των περιορισμών, απευθύνθηκαν στην υπηρεσία για να τους χορηγήσει άδεια χρήσης σε κοινόχρηστο εξωτερικό χώρο, βάσει της απόφασης του υπ. Εσωτερικών. Όμως όπως σημείωσαν σε ρεπορτάζ του ITV την Τρίτη, η υπηρεσία καταστημάτων τους ζήτησε εκτός από την αίτηση, να καταθέσουν το 50% του τέλους χρήσης για όλη τη χρονιά και αφού η αίτηση εγκριθεί, τότε θα πρέπει να καταβάλλουν το υπόλοιπο 50%.

  Αποδέκτης των διαμαρτυριών έγινε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Τάτσης, που σε χθεσινές του δηλώσεις, επικαλέστηκε συζήτηση που είχε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Φ. Βάββα, ο οποίος του μετέφερε ότι η διάθεση κοινόχρηστου χώρου, για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων, γίνεται ατελώς.

  «Προφανώς υπήρξε κάποια παρεξήγηση που θέλω να πιστεύω ότι αποκαταστάθηκε και λύθηκε μετά την επικοινωνία μου με τον κ. Βάββα. Όσοι δεν πληρώνουν κάποιο ενοίκιο στο δήμο, μπορούν να αιτηθούν τη χρήση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα χωρίς καμία επιβάρυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ακόμη και χθες πάντως, αρκετοί επαγγελματίες στην πόλη επέμεναν, ότι το θέμα δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς και πως θα πρέπει ο δήμος Ιωαννιτών να προβεί σε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το καθεστώς που ισχύει βάσει της νομοθεσίας και των τελευταίων εγκυκλίων, για τα χρήση κοινόχρηστων χώρων και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

  Μουδιασμένο ξεκίνημα

  Σίγουρα στο μεταξύ, οι πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Ο κόσμος δείχνει αρκετά φοβισμένος και μουδιασμένος, η κίνηση είναι υποτονική, και σε αυτό ρόλο παίζει και ο άσχημος καιρός και οι εξαιρετικά χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

  Οι επαγγελματίες στην εστίαση πάντως σύμφωνα με τον κ. Τάτση, δεν είναι ικανοποιημένοι, όχι τόσο από την κίνηση, αφού γι’ αυτό θα χρειαστεί ένα διάστημα 10 ημερών, για μία πιο ασφαλή εκτίμηση, αλλά από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τα οποία βρίσκονται πολύ μακριά από τα αιτήματα του κλάδου. «Η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης ήταν μείωση του ΦΠΑ στο 11% και στις έκτακτες συνθήκες που βρεθήκαμε, ο ΦΠΑ μειώθηκε στο 13% και για τα ροφήματα μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τάτσης.

   

   

   

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επέστρεψε στα σύνορα της Αλβανίας

  Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ώρες για να επιστρέψει το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα σύνορα της Αλβανίας και συγκεκριμένα στην Κακαβιά.

  Η ΕΕ καλεί την Τουρκία να αλλάξει την απόφαση για την Αγία Σοφία

  Για «ευρύτατη συναίνεση για κυρώσεις στην Τουρκία εάν προχωρήσει στην παραβατική συμπεριφορά» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

  Δικαιωμένος ο Δήμος Μετσόβου για τα μεγάλα αιολικά

  Για μία προσέγγιση που δικαιώνει και τους ισχυρισμούς και τη θέση του δήμου Μετσόβου, για την προοπτική εγκατάστασης και λειτουργίας μεγάλων αιολικών πάρκων στην οροσειρά του Περιστερίου, έκανε λόγο ο Κων. Τζαφέας

  Φωτοβολταϊκό σύστημα προσφέρει «Ενέργεια για Ζωή»

  Στη δωρεά  ενός  σύγχρονου Φωτοβολταϊκού συστήματος Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας προς το ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, προχώρησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων σήμερα Τρίτη 14 Ιουλίου.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.