Πέμπτη 02.02.2023
More

  ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΤΣΗΣ -Τι γίνεται με τον αντικαπνιστικό νόμο;

  Θέμα αντιπαράθεσης έγινε πριν από λίγες μέρες η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην επικράτεια

  Θέμα αντιπαράθεσης έγινε πριν από λίγες μέρες η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην επικράτεια, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις φωτογραφίες του γνωστού ηθοποιού που φαίνεται να είχε αναμμένο τσιγάρο σε κέντρο διασκέδασης.

  Μετά από το θόρυβο που ξέσπασε επανήλθε στη δημόσια συζήτηση εάν και κατά πόσο εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος.

  Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον αντικαπνιστικό νόμο το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων διασκέδασης.

  Ο πρόεδρος του σωματείου Εστίασης Χρήστος Τάτσης ρωτήθηκε για τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να επανεξετάζει το νόμο προκειμένου «να κλείσει τρύπες» και να αποσαφηνιστούν τα όποια «θολά» σημεία.

  Ο κ. Τάτσης εξήγησε ότι σε ένα ποσοστό πάνω από το 90% των καταστημάτων ο νόμος εφαρμόζεται κανονικά και χωρίς παρεκκλίσεις ενώ το μεγαλύτερο ζήτημα φαίνεται να υπάρχει στα νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης.

  «Οι συνάδελφοι έχουν όλοι συμμορφωθεί με την νομοθεσία και ακολουθούν ό,τι ορίζει. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές τηρείται ο αντικαπνιστικός».

  Γιατί τόσος θόρυβος;

  Η δημοσίευση της φωτογραφίας προκάλεσε πολλές αντιδράσεις ενώ επανέφερε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης. Ο κ. Τάτσης πιστεύει ότι εξαιτίας της δημοσιότητας επανήλθε και πάλι η συζήτηση στην τήρηση των μέτρων ξεκαθαρίζοντας ότι ένα περιστατικό δεν μπορεί να συνδεθεί με χιλιάδες επαγγελματίες «εάν βρεθεί ένας οδηγός που πίνει, δεν σημαίνει αυτόματα ότι όλοι οι οδηγοί πίνουν» υπογράμμισε.

  Τέλος, αναφορικά με την κίνηση στα καταστήματα εστίασης, υποστήριξε πως αυτή η περίοδος έχει πτωτική τάση εξαιτίας και των γιορτών που προηγήθηκαν.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ