Τρίτη 05.03.2024
More

  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον Άγιο Αθανάσιο Ιωαννίνων

  Το βράδυ της Τετάρτης, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της «Κατσαρείου» Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων.

  Συμμετείχαν όλα τα Τμήματα της Σχολής κατά τάξη και στο τελευταίο μέρος παρουσιάστηκε η χορωδία της Σχολής ερμηνεύοντας επίκαιρους ύμνους της εορτής των Χριστουγέννων.

  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πραγματικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων και της σπουδαιότητας της ενανθρώπησης του Χριστού για το ανθρώπινο γένος.

  Τέλος, κλείνοντας την εορτή ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Σχολής και καθηγητή της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων κ. Ιωάννη Λιάκο, τους Δασκάλους της «Κατσαρείου» Σχολής για την προσπάθεια που καταβάλουν, ώστε η Ψαλτική Τέχνη να συνεχίζει να μεταλαμπαδεύεται στις νέες γενεές, επαίνεσε τους μαθητές για την μεγάλη πρόοδο που παρουσιάζουν και που αποτελούν τους αυριανούς Ιεροψάλτες των αναλογίων της μητροπόλεως, ευχαρίστησε τους γονείς που κατευθύνουν τα παιδιά τους στην εκμάθηση της Ελληνικής Μουσικής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής, επέδωσε τους τίτλους στους φετινούς επιτυχόντες Πτυχιούχους και Διπλωματούχους της Σχολής.

  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, π. Θωμάς Ανδρέου, ο Μουσικολογιώτατος π. Λάμπρος Τσάρας, προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικου Ναού του Αγίου Αθανασίου και πρωτεργάτης της ιδρύσεως της Σχολής, η Πρόεδρος της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων κ. Μαρία Ράπτη και ο καθηγητής της Α.Ε.Α. Βελλάς, π. Σέργιος Μαρνέλλος.

  Sourceromfea.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ