Τρίτη 27.02.2024
More

  Κέρδος η ευαισθητοποίηση στην αιμοδοσία

  Διπλό ήταν το κέρδος από την εθελοντική αιμοληψία που διοργάνωσαν τα τέσσερα δημοτικά σχολεία του συγκροτήματος της Ακαδημίας, μέσω των Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων, σε συνεργασία με την οργάνωση «Νοιάζομαι και δρω» και με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

  Το πρώτο είναι προφανώς η συγκέντρωση αρκετών μονάδων αίματος από την ανταπόκριση γονέων, κηδεμόνων και πολιτών που συμμετείχαν στην αιμοληψία.

  Το δεύτερο, όμως, είναι ίσως περισσότερο σημαντικό, αφού αναφέρεται στην ευαισθητοποίηση των μαθητών που αρχικά ενημερώθηκαν για την αξία της αιμοδοσίας και κλήθηκαν να ευαισθητοποιήσουν με τη δική τους σειρά τους γονείς και τους κηδεμόνες ώστε να ανταποκριθούν.

  Η εθελοντική αιμοληψία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με την Βίκυ Λέτσιου από το Σύλλογο Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου να αναφέρεται στα πολλαπλά οφέλη αυτής της δράσης.

  Για όσους τυχόν δεν πρόλαβαν ή δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα και ενώ μπορούσαν ή ήθελαν να δώσουν αίμα αλλά δεν το έκαναν, θα πραγματοποιηθεί μία δεύτερη εθελοντική αιμοληψία στις 29 Ιανουαρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ