Σάββατο 20.04.2024
More

  Δείχνει το δρόμο του… σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ

  Την τακτική του… σκληρού ροκ δείχνει αποφασισμένη να ακολουθήσει η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της θητείας, προειδοποιώντας ενόψει της σημερινής, πρώτης συνεδρίασης με θέματα ημερήσιας διάταξης για μία σκληρή αντιπολιτευτική κριτική.

  Όχι μόνο για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και για εκείνες της περιφερειακής επιτροπής, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Πρέντζας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε πως η περιφερειακή αρχή ξεκινά τη νέα της θητεία με τον χειρότερο τρόπο.

  Αυτός είναι όπως σημείωσε η άρνηση του προεδρείου του Σώματος σε συνεργασία με τον Αλ. Καχριμάνη να κάνουν αποδεκτό το αίτημα της παράταξης με ολοκληρωμένη εισήγηση για συζήτηση των αγροτοκτηνοτρόφων και γενικότερα του πρωτογενούς τομέα στην σημερινή συνεδρίαση.

  «Κρύβεται η περιφερειακή αρχή και ο κ. Καχριμάνης καθώς οι «αγαπημένες» της Περιφέρειας γαλακτοβιομηχανίες επιβάλλουν νέες μειώσεις στην τιμή του γάλακτος, οδηγώντας σε μεγάλα αδιέξοδα την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων», σημείωσε μεταξύ άλλων.

  Στην ίδια λογική ο κ. Πρέντζας επέκρινε την απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής να εγκρίνει τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε έκθεση στο Βερολίνο με κόστος 100.000 ευρώ «για να εκθέσουν τα προϊόντα τους μεγαλέμποροι και μεγαλοπαραγωγοί», όπως σημείωσε.

  Διαδικαστικά, αλλά και ζητήματα ουσίας

  Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής την Τρίτη ο κ. Πρέντζας επέκρινε και την πλειοψηφία αλλά και τις παρατάξεις με επικεφαλής τους κ.κ. Στέφο και Ζούμπα αντίστοιχα που «υποτάχθηκαν» στις επιθυμίες του Περιφερειάρχη, μεταξύ αυτών και στην απόρριψη του αιτήματος της ΛΑΣΥ να γίνονται οι συνεδριάσεις στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

  Στο ίδιο μήκος κύματος επέκρινε και τη στάση του κ. Καχριμάνη για τα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τον αύλειο χώρο της ΖΠΑ και τις καταγγελίες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για τραυματισμούς μαθητών, αλλά και με την αξιοποίηση της Πασχαλείου Σχολής στο Καπέσοβο για τους σκοπούς λειτουργίας των γραφείων της UNESCO.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ