Σάββατο 26.09.2020
More

  Δεν προχωράνε προς το παρόν οι κυκλικοί κόμβοι

  Δεν προχώρησε η ένταξη του μεγαλύτερου μέρους της πρότασης του Δήμου Ιωαννιτών για τη δημιουργία πέντε κόμβων σε δρόμους της πόλης μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Ηπείρου, όμως η δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα επαναφέρει την πρότασή της.

  Το θέμα ανέδειξε η παράταξη «Ιωάννινα 2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

  «Απορρίφθηκε (ΑΔΑ: ΨΛΧ67Λ9-9ΥΥ) η ένταξη της πράξης, για την κατασκευή των ισόπεδων κόμβων στη συμβολή των:

  1. Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οδού Ιωαννίνων και Συνδετήριας Περιφερειακής οδού πόλης,

  2. Λεωφόρου Γράμμου και οδού Ίωνος Δραγούμη,

  3. Λεωφόρου Γράμμου – Λεωφόρου Κωνσταντινουπόλεως – οδού Καλπακίου,

  4. Λεωφόρου Παπανδρέου – Κουντουριώτου – Πατριάρχου Ευαγγελίδη,

  στο χρηματοδοτικό πλαίσιο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014 – 2020», λόγω ουσιωδών ελλείψεων των φακέλων που υποβλήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή».

  «Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύεται πρόχειρη και επιπόλαια. Με αποτέλεσμα να χάνονται χρόνος και χρηματοδοτικοί πόροι για την υλοποίηση έργων κρίσιμων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του συνδημότη», τονίζει η παράταξη ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή.

  Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής στην παράταξη, θεωρώντας ότι υπάρχει κινδυνολογία, ότι οι λόγοι απόρριψης δεν ήταν ουσιώδεις και ότι θα υπάρξει νέα υποβολή της πρότασης.

  Η απάντηση του Δήμου έχει ως εξής:

  «Είναι από τις ελάχιστες φορές όπου μία δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης επιχαίρει επειδή απορρίφθηκε η ένταξη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή. Αυτή είναι η παράταξη «Ιωάννινα 2023».

  Η επικεφαλής της Τατιάνα Καλογιάννη συνεχίζει την προσφιλή τακτική με την οποία εγκαινίασε την αντιπολιτευτική της πορεία και καταλογίζει ανεπάρκεια και προχειρότητα στη Δημοτική Αρχή. Αφορμή η απόρριψη από την Διαχειριστική Αρχή της πράξης για την κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κόμβων που είχε υποβληθεί για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

  Η κ. Καλογιάννη ως τεχνοκράτισσα διαπίστωσε ουσιώδεις ελλείψεις στους φακέλους όταν μάλιστα αυτές περιγράφονται λεπτομερώς στην απόφαση της Διαχειριστικής και είναι ολοφάνερο ότι οι λόγοι είναι εντελώς τυπικοί.

  Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διεκδικήσει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με την εκ νέου υποβολή του για ένταξη. Ως εκ τούτου οι κινδυνολογίες της παράταξης «Ιωάννινα 2023» δεν έχουν καμία θέση».

  Ο Μ. Δακτύλιος

  Η παράταξη της Τ. Καλογιάννη με την ίδια ανακοίνωση έθεσε θέμα και για τις ημερομηνίες της σύμβασης για το έργο του Μεγάλου Δακτυλίου.

  «Για το μη, ακόμη, δημοπρατημένο έργο «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – κόμβος Βογιάννου)», επισημαίνουμε ότι η συμβασιοποίησή του, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης (ΑΔΑ: ΩΗΝΖ7Λ9-ΡΚΩ), πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31/12/2020. Το είχαμε αναδείξει από τον Νοέμβριο του 2019 με σχετική μας ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απάντησε, τότε, προφανώς χωρίς γνώση του αντικειμένου και των ευθυνών του, δεσμευόμενος για ημερομηνίες που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν τηρηθεί. Επειδή το έργο πρέπει να γίνει, επιβάλλεται να επιδειχθεί, τουλάχιστον για αυτό, αυξημένη υπευθυνότητα και στοιχειώδης επάρκεια.

  Δεδομένων των προαναφερόμενων, θεωρούμε σκόπιμο ο κύριος Δήμαρχος να αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη και τον έλεγχο των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση όλων των τεχνικών έργων», αναφέρει η παράταξη.

  Ο Δήμος Ιωαννιτών στην απάντησή του εξηγεί σε ποια φάση είναι η διαδικασία: «Όσο για τον δακτύλιο της πόλης η κ. Καλογιάννη γνωρίζει ότι αναμένεται από την δικαιοσύνη ο καθορισμός τιμής μονάδας, διαδικασία απαραίτητη για να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου».

  Και καταλήγει η δημοτική αρχή: «Η Δημοτική Αρχή, στην φάση αυτή, δεν θα σχολιάσει την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής για την απόρριψη της πράξης των κόμβων. Δεν θα σχολιάσει ούτε τις νουθεσίες της κ. Καλογιάννη η οποία μέχρι το 2023 φαίνεται ότι έχει τεθεί επικεφαλής της ‘Ηνωμένης Αντιπολίτευσης’».

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Θετική στον covid19 γυναίκα που νοσηλευόταν στην Παθολογική του Χατζηκώστα

  Σε αυξημένη εγρήγορση το γενικό νοσοκομείο Χατζηκώστα καθώς 71χρονη που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου εντοπίστηκε θετική στον covid-19

  Πρώτο κρούσμα σε μαθητή-αθλητή στα Γιάννενα

  Το Κλειστό Γυμναστήριο Λιμνοπούλας σταματά τη λειτουργία του μετά από τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος σε νεαρό αθλητή ομαδικού αθλήματος

  286 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 6 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 286 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

  Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία που θα πλήξει Ήπειρο και Ιόνιο

  «Καμπανάκι» της Πολιτικής Προστασίας ενόψει των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα

  Δηλώσεις του δημάρχου για τα σχολεία και την κοπή πλατάνων

  Στην κοπή των πλατάνων που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος θα προχωρήσουν εντός του Οκτωβρίου οι υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.