Πέμπτη 25.07.2024
More

  Δενδροφύτευση στην παραλίμνια περιοχή

  Στη δενδροφύτευση καλλωπιστικών δένδρων στην παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων προχώρησε η περιφερειακή αρχή

  Στη δενδροφύτευση καλλωπιστικών δένδρων στην παραλίμνια περιοχή Ιωαννίνων προχώρησε η περιφερειακή αρχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, κ. Κωνσταντίνος Σιαράβας, αναφερόμενος σε αυτή την πρωτοβουλία, δήλωσε:

  «Τον περασμένο Οκτώβριο και στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, κλαδεύτηκαν τα δέντρα (λεύκες), που βρισκόταν περιμετρικά της παραλίμνιας περιοχής. Τα δέντρα αυτά είχαν ψηλώσει πολύ, γεγονός που τα καθιστούσε επικίνδυνα για πρόκληση ατυχήματος, ακόμη και θανατηφόρου, σε διερχόμενους πολίτες, περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες.

  Τότε η Περιφέρεια Ηπείρου είχε υποσχεθεί ότι όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα προβεί σε δενδροφύτευση άλλων δέντρων προς αντικατάσταση εκείνων που κλαδεύτηκαν.

  Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους των Ιωαννίνων, ότι η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε. Επιλέχτηκαν νέα δέντρα, ως επί το πλείστον καλλωπιστικά (τίλιο, σφενδάμι κόκκινο, φρίξος και λικιδάμβαρη), κατάλληλα για το συγκεκριμένο χώρο και συμβατά με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, τα οποία τοποθετήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Έτσι αποκαταστάθηκε η εικόνα του τοπίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών, που είναι θέμα προτεραιότητας».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ