Πέμπτη 18.08.2022
More

  Δέσμευση Σκρέκα για αύξηση του προϋπολογισμού στο «Εξοικονομώ»

  Στην δέσμευση του υπουργού ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα αναφέρθηκε ο μηχανικός και πρώην πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΗ Αλέξανδρος Λάμπρου

  Στην δέσμευση του υπουργού ΠΕΝ Κώστα Σκρέκα αναφέρθηκε ο μηχανικός και πρώην πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΗ Αλέξανδρος Λάμπρου καθώς δημιουργεί πολλές προσδοκίες σε χιλιάδες πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέλαβε τη  δέσμευση ότι με αύξηση του προϋπολογισμού και μετά από αντικειμενική κατάταξη θα ενταχθεί το σύνολο των αιτήσεων ρεκόρ, που έφτασαν τις 87.578 συμμετοχές στο νέο «Εξοικονομώ 2021».

  Όπως ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με τα αποτελέσματα για συνολικά  87.578 αιτήσεις συμμετοχής των πολιτών στο «Εξοικονομώ 2021», που  αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ, 40.145 αιτήσεις κατατάσσονται ως «καταρχήν επιλέξιμες» και 47.433 αιτήσεις που κρίνονται ως «επιλαχούσες». Ο υπουργός με γνώμονα αυτά τα στοιχεία δεσμεύτηκε για αύξηση του προϋπολογισμού, δέσμευση που χαροποίησε τον τεχνικό κόσμο.

  Ο Αλέξανδρος Λάμπρου συντάχτηκε με την δήλωση του υπουργού καθώς είχαν μείνει πολλοί εκτός ενώ υπήρξαν και «παρατράγουδα» με την βαθμολόγηση προτάσεων και ήδη είχαν διατυπωθεί παράπονα.

  «Ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι θα αυξήσουν τον προϋπολογισμό του προγράμματος, ώστε τελικά όλοι να καταφέρουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους κι έτσι να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα» ανέφερε ο κ. Λάμπρου λέγοντας ότι τα προγράμματα αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με τις υπέρογκες αυξήσεις σε υλικά αν και ο ίδιος πιστεύει ότι σύντομα θα ξεπεραστούν τα θέματα.

  Στο μεταξύ,  τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν 350.000 νοικοκυριά. Το πρόγραμμα αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών.

  Εν  αναμονή τελούν επίσης και άλλα προγράμματα εξοικονόμησης που αφορούν δημόσια κτήρια αλλά και επιχειρήσεις.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ