Τρίτη 25.06.2024
More

  Διακεκριμένοι επιστήμονες στο Φροντιστήριο για την Υστεροσκόπηση

  Η Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει εκπαιδευτικό, θεωρητικό και Κλινικό Φροντιστήριο στην Υστεροσκόπηση με τίτλο «Mastering Hysteroscopy».

  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Καθηγητής και Διευθυντής στην Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Μηνάς Πασχόπουλος, η εκπαιδευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει θεωρητική διδασκαλία καθώς και πρακτική άσκηση στην Υστεροσκόπηση και στη Γυναικολογική Υπερηχογραφία από προσκεκλημένους επιστήμονες, διακεκριμένους στα αντίστοιχα αντικείμενα που «θα παρουσιάσουν τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές προσεγγίσεις, μεταφέροντας τη διεθνή γνώση σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο», όπως είπε.

  Στο μεταξύ, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στον Πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», διοργανώνεται επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνει η Women’s Health First σε συνεργασία με τη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Η Womens Health First είναι μία πρωτοβουλία των Γυναικών Γυναικολόγων για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ανάδειξη των υποεκτιμημένων αναγκών της γυναικείας υγείας.

  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πασχόπουλος μαιευτήρες γυναικολόγοι, ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, επαγγελματίες υγείας, consultants, ambassadors της WHF και το κοινό των Ιωαννίνων θα συναντηθούν σε έναν διάλογο για τις σύγχρονες προκλήσεις της γυναικείας υγείας. Στόχος της συνάντησης, να μεταφερθεί η επιστημονική γνώση, και να αναδειχτούν σύγχρονες ανάγκες και λύσεις, καθώς και να αναδειχτούν αθέατες πτυχές σε μία σύγχρονη προσέγγιση της γυναικείας υγείας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ