Τρίτη 25.06.2024
More

  Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα

  Στραμμένο στην επόμενη ημέρα είναι πλέον το βλέμμα των πολιτών και των πολιτικών κομμάτων αφού ολοκληρώσουν την ανάλυσή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

  Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν τα κόμματα και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα, ειδικά η Κυβέρνηση και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα φανερώσει και το αν και με ποιον τρόπο έχουν ληφθεί τα μηνύματα που επέλεξαν να στείλουν οι πολίτες στην κάλπη.

  Ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής εκτίμησε πως ένας μεγάλος αριθμός εκλογέων που ψήφισε τη Ν.Δ πέρυσι, απείχε για διάφορους λόγους από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, στέλνοντας ένα σαφές πολιτικό μήνυμα προς τον ίδιο και προς την Κυβέρνηση.

  «Ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά: Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο. Και αυτό θα κάνουμε, ώστε να βαδίσουμε πιο γρήγορα σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ένα από τα σενάρια θέλει τον Πρωθυπουργό να προχωρά σε ανασχηματισμό, όμως αυτή είναι περισσότερο μία κίνηση επικοινωνιακού περιεχομένου για τους πολίτες και όχι ουσίας, καθώς αυτό που στην πράξη ζητούν οι εκλογείς, είναι η αλλαγή στο μίγμα της πολιτικής που εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

  Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, λίγο μετά τις εννέα το βράδυ της Κυριακής στις πρώτες της δηλώσεις στο ITV και στον εκλογικό μαραθώνιο του καναλιού, τόνισε με σαφήνεια πως το μήνυμα των πολιτών είναι ξεκάθαρο και πως η Κυβέρνηση το έλαβε και θα ανταποκριθεί άμεσα ώστε οι παρεμβάσεις της να είναι περισσότερο αποτελεσματικές και ουσιαστικές στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

  Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

  Στη μεγάλη αποχή προτιμούν να στέκονται στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δικαιολογήσουν την εκλογική αποτυχία της μείζονος αντιπολίτευσης να ψαλιδίσει σημαντικά την ποσοστιαία διαφορά από τη Ν.Δ, από την οποία υπολείπεται σχεδόν το διπλάσιο ποσοστό. Ο συντονιστής της Ν.Ε Ιωαννίνων Βασίλης Οικονόμου στις δηλώσεις που έκανε από το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στο ITV τόνισε πως οι πολίτες αποδοκίμασαν την Κυβέρνηση και τις επιλογές της, ενώ από την άλλη σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του Στεφ. Κασσελάκη τώρα ξεκινά μία πορεία ανόδου.

  Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει χώρος για πανηγυρισμούς καθώς ο εκλογικός στόχος της ανάδειξης ως δεύτερο κόμμα δεν επιτεύχθηκε, με τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Τσίμαρη να τονίζει από το studio του ITV ότι το αποτέλεσμα δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς, αλλά σίγουρα δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τα περιθώρια να κερδίσει ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών.

  Η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες ψηφοφόρους του κόμματος στο νομό Ιωαννίνων.

  «Κάθε ψήφος από τους πάνω από 7.000 που έλαβε το ΚΚΕ στο νομό Ιωαννίνων συντελεί στην ισχυροποίησή του και οδηγεί σε πολλαπλάσια ισχυρούς αγώνες, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγκεκριμένες συνθήκες», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του κόμματος.

  Η Νέα Αριστερά τέλος, στην πρώτη της εκλογική συμμετοχή δεν έφτασε στα ποσοστά που ήθελε και προσδοκούσε και ο προβληματισμός είναι έντονος όπως φάνηκε από την προσέγγιση της βουλευτού Ιωαννίνων Μερ. Τζούφη, λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης και πριν την οριστική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ