Κυριακή 24.10.2021
More

  Διεκδικούν την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας

  Σε κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του «Χατζηκώστα»

  Ένας χρόνος συμπληρώνεται σχεδόν από την έναρξη της πανδημίας και στην Ελλάδα, και στο δημόσιο σύστημα υγείας παρά την τεράστια πίεση και τις χιλιάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών, ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει.

  Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, όπως οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, που συμμετείχαν χθες στην πανελλαδική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, διεκδικώντας την ενίσχυση του ΕΣΥ και την ικανοποίηση βασικών και διαχρονικών πλέον αιτημάτων των εργαζόμενων.

  Όπως ανέφερε ο Κων. Καλαμπόκας, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, στα ήδη οξυμένα προβλήματα προ της πανδημίας, για το δημόσιο σύστημα υγείας προστέθηκαν επιπλέον προβλήματα, με βασικότερα την υποστελέχωση των νοσοκομείων και την υποχρηματοδότηση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν όπως ανέφερε, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, την άμεση μονιμοποίηση συμβασιούχων, που αποδείχθηκε στην πράξη, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την ενίσχυση των νοσοκομείων με υλικά και μέσα ατομικής προστασίας.

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ. Γεωργάρας από τη Συσπείρωση Υγειονομικών, που στάθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις χώρες της Ε.Ε, λέγοντας, ότι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι όλων ότι το εμβόλιο αντιμετωπίζεται αποκλειστικά και μόνον ως εμπόρευμα και όχι ως αγαθό για όλους.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ