Παρασκευή 05.03.2021
More

  Δίκη Χρυσής Αυγής- Συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

  Συγκέντρωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Δικαστικό Μέγαρο, εν αναμονή της αναγγελίας της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, από φορείς, οργανώσεις, συλλόγους και πολιτικά κόμματα

  Οι συγκεντρωμένοι αναμένουν, όπως και όλη η Ελλάδα, την απόφαση για μία δική που κράτησε πεντέμισι χρόνια.

  Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του και δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του ΔΣ Κων. Ηλία απηύθυνε χθες ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες και δη στους εργαζόμενους, να δώσουν βροντερό «παρών» στη συγκέντρωση στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας και μηδενικής ανοχής στον φασισμό και το ναζισμό.

  Παράλληλα όμως, το ΕΚΙ διατυπώνει και αιχμές προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα με αφορμή την απόφασή του – η οποία ανακλήθηκε στην πορεία – να διορίσει ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής την πρώην βουλευτή της Χ.Α και σύζυγο του Νικ. Μιχαλολιάκου, κα Ζαρούλια.

  «Αυτή η απόφαση της ελληνικής Βουλής πρέπει τώρα να ανακληθεί. Δεν είναι μόνο απαράδεκτη. Δικαιώνει ηθικά την προκλητική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων Ναζιστών για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, αποσιωπώντας και διαστρεβλώνοντας το αποδεικτικό υλικό της ακροαματικής διαδικασίας.

  Τόσο η εισαγγελέας όσο και τα αστικά κόμματα απορρίπτουν δύο αλληλένδετα συμπεράσματα που επιβεβαιώνονται και από την ακροαματική διαδικασία: Το πρώτο είναι η ναζιστική ιδεολογία και το δεύτερο ο εγκληματικός χαρακτήρας της.

  Πρόσκληση συμμετοχής στους πολίτες απηύθυναν και εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία

  Το δικό της «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, θα δώσει και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ιωαννίνων με τα μέλη της Χρ. Μεντή και Νίκο Δημητρόπουλο αντίστοιχα να αναφέρονται στο ουσιαστικό επίδικο της δικαστικής απόφασης που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο την οικογένεια του Π. Φύσσα.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ