Κυριακή 25.09.2022
More

  Δημόσιες ευχαριστίες για τη βοήθεια στο παιδί τους 

  Οι γονείς ενός 9χρονου ευχαριστούν την Παιδιατρική Κλινική του Χατζηκώστα

  Οι γονείς ενός 9χρονου που είχε την ατυχία να νοσήσει από το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο, ευχαριστούν την Παιδιατρική Κλινική του Χατζηκώστα για τον επαγγελματισμό, την προσοχή και την αγάπη που έδειξαν στο παιδί.

  Την ανάγκη να απευθυνθούν δημόσια με επιστολή τους που κοινοποιήθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ευχαριστώντας την Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα, αισθάνθηκαν οι γονείς ενός 9χρονου από τα Ιωάννινα, που είχε την ατυχία να νοσήσει από το πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο, σχεδόν ένα μήνα μετά από την ημέρα που βρέθηκε θετικός στον covid-19.

  Ο 9χρονος είχε εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, όμως νόσησε πέντε ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης, πριν δηλαδή προλάβει ο οργανισμός του να αναπτύξει αντισώματα.

  Οι γονείς του παιδιού Νίκος Μαρέτας και Ανδριάνα Φατούρου αντίστοιχα, με την επιστολή τους εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τη διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Χατζηκώστα Βασιλική Γκέτση και όλους ανεξαιρέτως τους ιατρούς και το προσωπικό της Κλινικής, για τον επαγγελματισμό, την προσοχή και την αγάπη που έδειξαν προς το παιδί, με τον κ. Μαρέτα να αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μία νοσηλεύτρια, «η οποία είχε τον πατέρα της που εγχειριζόταν στο νοσοκομείο, έφυγε από το χειρουργείο και ήρθε στην Κλινική να δει πώς είναι ο γιος μας».

  Οι γονείς του παιδιού που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 16 ημέρες στην Κλινική στέκονται στην έγκαιρη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που είχε αρχίσει να εμφανίζει ο 9χρονος, αρχικά με πυρετό και στην πορεία, με την εκδήλωση άλλων, πολύ σοβαρών και ανησυχητικών συμπτωμάτων, που εξελίχθηκαν ραγδαία.

  «Να σας πω την αλήθεια, στην αρχή, όταν έκανε έναν πυρετό 38, δεν ανησυχήσαμε ιδιαίτερα πιστεύοντας, ότι μπορεί να είναι μία απλή ίωση. Το επόμενο πρωί όμως ανησυχήσαμε γιατί ο πυρετός έφτασε στο 40 και παρότι με το αντιπυρετικό έπεφτε, το παιδί άρχισε να εμφανίζει κάποια άλλα συμπτώματα. Το ευτύχημα ήταν ότι με το που πήγαμε στο Χατζηκώστα και σχεδόν πριν καν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για το σύνδρομο αυτό και αντέδρασαν άμεσα, σταθεροποιώντας την κατάσταση της υγείας του, που είχε αρχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία.

  «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τρία 24ωρα αργότερα, η αρχικά πολύ δύσκολη και επικίνδυνη οξεία φάση να σταματήσει. Μετατράπηκε σε μια πορεία συνεχούς και κάποιες στιγμές εντυπωσιακής βελτίωσης. Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη και όποιες εξετάσεις χρειάστηκαν έγιναν άμεσα. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη, γιατί κατανοούμε ότι οτιδήποτε λιγότερο από αυτή την εξαιρετική παρουσία τους σε κάθε επίπεδο, πιθανότατα θα είχε οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες. Ευχαριστούμε επίσης τους γιατρούς από άλλες κλινικές όπως η Καρδιολογική για την άμεση ανταπόκρισή τους σε ό,τι χρειάστηκε», αναφέρουν οι γονείς στην επιστολή τους, εκφράζοντας επίσης ευχαριστίες προς τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη και προς τον παιδοκαρδιολόγο Αντώνιο Βλάχο, που ανέλαβε την καρδιολογική παρακολούθηση και την αποκατάσταση της υγείας του παιδιού.

  «Ως γονείς κοιμόμαστε πια λίγο πιο ήσυχοι, γνωρίζοντας ότι λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι μας υπάρχει η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα με ό,τι μπορεί να προσφέρει στα παιδιά μας», καταλήγουν στην επιστολή τους.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ