Πέμπτη 26.05.2022
More

  Δίπλα στον άνθρωπο που πιέζεται

  Η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στα μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, που αντιμετωπίζουν μία δύσκολη κατάσταση λόγω των συνθηκών της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης αντίστοιχα, αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο που καλείται να υπηρετήσει το μνημόνιο συνεργασίας που συνυπέγραψαν χθες το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΣΧΕΔΙΑ.

  Η ιδέα και πρόταση στη συνέχεια ξεκίνησε από το Κέντρο Πρόληψης, υποβλήθηκε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κέντρου Στεφ. Τζιμογιάννης και αφού η διοίκηση του Επιμελητηρίου την αποδέχθηκε, προχώρησε η υπογραφή του μνημονίου.

  Εκτός φυσικά από το προφανές, που είναι ο σκοπός στον οποίο αναφέρεται το μνημόνιο, οι δύο πρόεδροι Δημ. Δημητρίου και Στεφ. Τζιμογιάννης αντίστοιχα σημείωσαν, ότι η υπογραφή του μνημονίου αναδεικνύει και μία σημαντική πτυχή της συνεισφοράς των Επιμελητηρίων και στην κοινωνική και όχι μόνο στην κλαδική ζωή των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, που βρίσκονται πίσω από αυτές.

  «Οφείλουμε να υλοποιούμε και να ενισχύουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, για τα μέλη μας, γιατί οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και πολλά προβλήματα φτάνουν στα αυτιά μας από πολλές πηγές», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

  Στο σημαντικό ρόλο που καλούνται από την πλευρά τους να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια της χώρας στάθηκε ο Στεφ. Τζιμογιάννης, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, που αγκάλιασε την πρόταση του Κέντρου Πρόληψης και φτάσαμε στην υπογραφή του μνημονίου.

  Αυτονόητα τέλος, όπως ανέφεραν αμφότεροι, υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας, για όποιον χρειαστεί βοήθεια και απευθυνθεί στο Επιμελητήριο ή στο Κέντρο Πρόληψης, ζητώντας βοήθεια.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ