Τρίτη 18.06.2024
More

  Δυναμικές επιχειρήσεις επισκέφτηκε ο Κ. Σκρέκας

  Σε δύο από τις σημαντικότερες εταιρείες της αγοράς παραγωγής κοτόπουλου, βρέθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά την δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην περιοχή στο πλαίσιο και των επισκέψεων που κάνουν κυβερνητικά κλιμάκια ενόψει των ευρωεκλογών.

  Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκίνησε από την εταιρεία «Νιτσιάκος» και ακολούθως επισκέφτηκε τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό «Πίνδος».

  Στον πρώτο σταθμό ο Υπουργός που συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιάπη, συναντήθηκε με την διοίκηση της εταιρείας και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και στο χώρο παραγωγής. Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

  Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Κώστας Νιτσιάκος στις σύντομες δηλώσεις του, επικεντρώθηκε στην σημασία της συνάντησης καθώς από την συζήτηση πάντα προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα και μπορεί να προχωρήσουν ζητήματα που αφορούν συνολικά τον συγκεκριμένο κλάδο.

  Ο υπουργός από την πλευρά του δήλωσε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στη μονάδα παραγωγής και τόνισε την δυναμική που υπάρχει στον κλάδο της πτηνοτροφίας σημειώνοντας ότι από την πλευρά της η πολιτεία θέλει να στηρίξει και να ενισχύσει αυτή την ανάπτυξη.

  Επόμενος σταθμός ήταν ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός όπου τον κ. Σκρέκα υποδέχτηκαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ο πρόεδρος Ανδρέας Δημητρίου ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά την πορεία του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού και ζήτησε και με σχετικό υπόμνημα την ενίσχυση του κλάδου.

  Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στον αποκλεισμό επιχειρήσεων από τον Αναπτυξιακό και ζήτησε από τον κ. Σκρέκα να άρει τον αποκλεισμό: «θέλουμε να σας επισημάνουμε τα σημαντικά προβλήματα που έχουν αναδειχθεί από το νομικό πλαίσιο (Νόμοι, ΚΥΑ, ΥΑ) που εκδόθηκαν για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στον Αναπτυξιακό Νόμο. Τα προβλήματα αυτά ξεκινούν από το ύψος των επενδύσεων που μπορούν να ενταχθούν (πλαφόν) και που εμποδίζουν αυτές να είναι στοιχειωδώς βιώσιμες παραβλέποντας τα νέα δεδομένα τόσο του κόστους όσο και της νέας τεχνολογίας και συμπληρώνεται από διατάξεις που επιφυλάσσουν δυσμενή μεταχείριση του πρωτογενή τομέα καθώς και αποκλεισμό», σημείωσε.

  Ο υπουργός από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσουν τον κλάδο της πτηνοτροφίας που έχει μεγάλη ανάπτυξη τονίζοντας ότι θέλουν και θα προωθήσουν σχέδια και δράσεις που θα ενισχύσουν και θα εδραιώσουν ακόμη περισσότερο την ισχυρή θέση της χώρας μας στην πτηνοτροφία.

  Η επίσκεψη έκλεισε με σύντομη επίσκεψη στη γραμμή παραγωγής.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ