Τρίτη 27.02.2024
More

  Δύο νεκροί και 5.800 παραβάσεις στους δρόμους της Ηπείρου

  Δύο θανατηφόρα τροχαία σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα στους δρόμους της Ηπείρου, όσα ήταν και τον Μάιο, ενώ τον Ιούνιο του 2018 μόνο ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του σε δυστύχημα.  

  Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιούνιο του 2019, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

  Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 10 τροχαία ατυχήματα (έναντι 7 το 2018). Πρόκειται για δύο θανατηφόρα τροχαία (έναντι ενός το 2018), τρία τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (έναντι κανενός το 2018) και πέντε τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2018).

  Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι 13 το 2018). Ειδικότερα, καταγράφηκαν δύο νεκροί (έναντι ενός το 2018), τρεις  σοβαρά τραυματίες (έναντι κανενός το 2018) και εννιά ελαφρά τραυματίες (έναντι 12 το 2018).

  Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης η παραβίαση πινακίδας STOP και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς.

   

  Οι παραβάσεις

  Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά 5.846 παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

  Βεβαιώθηκαν: 1.120 για υπερβολική ταχύτητα, 71 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 34 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 193 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 201 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 72 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 47 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 60 για αντικανονικό προσπέρασμα, 4 για αντικανονικούς ελιγμούς, 39 για φθαρμένα ελαστικά.

  Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 390 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ

  Από την εφημερίδα «Πρωϊνά Νέα»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ