Πέμπτη 30.05.2024
More

  Δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

  Η τροποποίηση του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων φέρνει αύξηση και κατά 85 οργανικές κλίνες, καθιστώντας πλέον, με 845 κλίνες, τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

  Η τροποποίηση δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και «επισφραγίστηκε έτσι με επιτυχία η προσπάθεια ένταξης της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απογοητεύοντας όσους ευαγγελίζονταν να αποκομίσουν κέρδη εμπορευόμενοι το Δημόσιο αγαθό της Υγείας με την εκμετάλλευση δημόσιων υποδομών», τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης.

  Από 4 Ιουλίου ξεκινά σταδιακά τη λειτουργία της και η νέα Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) που βρίσκεται στην 4η πτέρυγα καθώς έχει προσληφθεί το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες.

  Πρόσφατα επίσης, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των νέων πλυντηρίων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα που είναι ενταγμένη και σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Διοίκησης του ΠΓΝΙ για ενιαία προσέγγιση και αντιμετώπιση αναγκών των Δομών Υγείας της περιοχής. Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ). Η συνεργασία των δύο Νοσοκομείων στην υλοποίηση του έργου είναι άριστη, τονίζεται σχετικά και «η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης της κεντρικής μονάδας πλυντηρίων στο ΠΓΝΙ από τα μέσα Ιουλίου. Η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών πολλών δομών υγείας στην περιοχή, οδηγώντας σε μια σημαντική οικονομία κλίμακας».

  ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ