Τρίτη 20.10.2020
More

  Δύο πνευμονολόγοι στο «κανάλι» του Δήμου

  Δύο πνευμονολόγοι θα φιλοξενηθούν αυτή την φορά στις τηλεσυναντήσεις για τον Covid-19 που προβάλλονται από το κανάλι του Δήμου στο Youtube. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την τελευταία συζήτηση που γίνεται σχετική με την πανδημία.

  Την Τετάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, συναντούμε τον Παναγιώτη Ζώη και την Μαρία Μανιάτη, για μία συζήτηση που επικεντρώνεται πλέον στην επόμενη μέρα.

  Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αλλά και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε ώστε να μείνουμε ασφαλείς.

  Τι είναι ο νέος κορωνοιός, πώς μεταδίδεται, μεταδίδεται από ασυμπτωματικό ασθενή και πότε, ποιος μεταδίδει πιο πολύ και για πόσο, ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, ποια είναι η πρόγνωση της νόσου και ποιες οι πιθανές επιπλοκές, προστατεύουν οι μάσκες..

  Αυτά κι άλλα θα απαντηθούν από τους δύο επιστήμονες.

  Ο Παναγιώτης Ζώης είναι ειδικός Πνευμονολόγος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Πνευμονολόγων της Ηπείρου και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα.

  Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων και εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα Αθηνών «Η Σωτηρία».

  Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας συμμετείχε ενεργά στα Ιατρείο Άσθματος, Διακοπής Καπνίσματος και Μελέτης ύπνου του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακα Αθηνών «Η Σωτηρία».

  Μετεκπαιδεύτηκε στην Ογκολογία Θώρακα και έλαβα σχετικό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

  Είναι μέλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδας καθώς και της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS).

  Η Μαρία Μανιάτη, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απ’ οπου και αποφοίτησε με Άριστα το 1988.

  Στην συνέχεια ειδικεύτηκε στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία στην Πνευμονολογική Κλινική ΠΠΝΙ.

  Εργάστηκε για ένα χρόνο στο Γ.Ν. Φιλιατών και από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Ιωάννινα.

  Έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε ιατρικά συνέδρια.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  20 νέα κρούσματα στην Ήπειρο- Τα 15 στα Γιάννενα

  Στα 667 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα στη χώρα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ  

  Νέα κρούσματα σε σχολεία των Ιωαννίνων

  Σε εγρήγορση βρίσκονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων σε σχολεία

  Μεγάλη και ανησυχητική η διασπορά στο Ν. Ιωαννίνων

  Σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.