Δευτέρα 28.09.2020
More

  Σε φουλ ρυθμούς οι εργασίες στο παλιό Χατζηκώστα

  Σημαντική καθυστέρηση στην αποπεράτωση και των γραφειοκρατικών, αλλά και των τεχνικών ζητημάτων της κατεδάφισης του κτηρίου στο παλιό Χατζηκώστα, στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Νηπιαγωγείο, που θα μεταφερθεί από την Παπαζόγλειο, προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

  Έτσι, οι υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών και της περιφέρειας Ηπείρου αντίστοιχα καλούνται να δώσουν μία μάχη με το χρόνο, ώστε να ολοκληρωθούν οι πρόδρομες εργασίες και να ξεκινήσει η κατασκευή των υποδομών και των δικτύων που είναι απαραίτητα για να μεταφερθούν τα προκατασκευασμένα κτήρια, στα οποία θα λειτουργεί το Νηπιαγωγείο.

  Τις τελευταίες ημέρες με τη συνεργασία του δήμου και της περιφέρειας, που έχει αναλάβει το σκέλος των εργασιών κατεδάφισης και απομάκρυνσης των κτισμάτων, οι εργασίες εκτελούνται με εντατικούς ρυθμούς. Το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, των επόμενων εργασιών και κυρίως της ολοκλήρωσής τους, ώστε από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να λειτουργήσει εκεί το 1ο Νηπιαγωγείο, παραμένει εξαιρετικά ασαφές.

  Τουλάχιστον έχει βρεθεί λύση σχετικά με τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ και των υποδομών αποχέτευσης και ηλεκτρονικών δικτύων με το νοσοκομείο Χατζηκώστα και εκτιμάται, ότι σύντομα θα μπορούν να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής των νέων δικτύων. Βασική προϋπόθεση ωστόσο είναι να οριοθετηθεί το οικόπεδο στο οποίο θα αναγερθεί το νέο σχολικό κτήριο, και στη συνέχεια να συναφθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου και περιφέρειας, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή των δικτύων και έπειτα η μεταφορά και τοποθέτηση του προκατασκευασμένου κτηρίου.

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.