Τρίτη 21.09.2021
More

  Δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού διερευνώνται στα Γιάννενα

  Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στο τμήμα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύονται δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

  Το πρώτο ύποπτο κρούσμα είναι γυναίκα, η οποία έφτασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας το πρωί της Παρασκευής, με  πλοίο προερχόμενο από την Ανκόνα της Ιταλίας.

  Από το λιμάνι την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε μόνη της, δηλώνοντας ότι είναι άρρωστη και πως θέλει να εξεταστεί. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, με ειδικές στολές και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, την διακόμισε στο νοσοκομείο αναφοράς για την Ήπειρο, που είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

  Ο 66χρονος

  Λίγο αργότερα με ειδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, όπου προσήλθε με πονόλαιμο, βήχα και ρίγος, ένας 66χρονος Έλληνας, ο οποίος έφτασε σήμερα το πρωί από την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία για επαγγελματικούς λόγους και επέστρεψε σήμερα το πρωί.

  Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών για τον κορωνοϊό και ο άντρας μπήκε σε απομονωμένο χώρο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, το οποίο εφημερεύει και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ