Παρασκευή 16.04.2021
More

  Ο Κ. Μπάρκας για την προστασία της πρώτης κατοικίας

  Ερώτηση με σκοπό την προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά τη λήξη του παρόντος προστατευτικού πλαισίου κατέθεσαν προς τον Υπουργό Ανάπτυξης 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

  Στην Ερώτηση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι έχει προκληθεί έντονη ανησυχία στον πολιτικό κόσμο και στην κοινωνία, η οποία βρίσκει έδαφος στην απουσία σαφών τοποθετήσεων αλλά και αντικρουόμενων δηλώσεων Υπουργών της Κυβέρνησης.

  Ειδικότερα, ενώ από τη μία ο κ. Σταϊκούρας, ισχυρίζεται ότι στην ψήφιση του νέου πτωχευτικού κώδικα θα ενταχθούν τα φυσικά πρόσωπα, από την άλλη, Υπουργοί όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης γνωστοποίησαν δημόσια τους δικούς τους οραματισμούς για την κοινωνία και την κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας, γιατί το μέτρο είναι αντιαναπτυξιακό.

  Όπως επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στην Ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι παρούσα και δεν έχει καταλυθεί η οικονομική και εργασιακή επισφάλεια ως φαινόμενο στην χώρα μας, οι εργατικές σχέσεις είναι για πολλούς εργαζομένους και εργαζόμενες ακόμα ελαστικές και έωλες και επομένως δημιουργούνται ακόμα συνθήκες μη δόλιας περιέλευσής τους σε καθεστώς αδυναμίας πληρωμών τυχόν οφειλών τους σε πιστωτικά ιδρύματα και στο μέλλον.

  Με αυτά τα δεδομένα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης να απαντήσει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την προστασία της κύριας κατοικίας των ελληνικών νοικοκυριών που λήγει την 1η Μάιου του 2020.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εγνατία Οδός

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ