Τετάρτη 14.04.2021
More

  Δύσκολη η κατάσταση στην Ήπειρο και τα Γιάννενα

  Δειγματοληπτικός έλεγχος σε οικισμό Ρομά

  Αυξημένη η ανησυχία όλων για την συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την πίεση που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται στην κυβέρνηση αυστηρά μέτρα για το επόμενο δεκαπενθήμερο προκειμένου να υπάρξει περιορισμός της διασποράς και του αριθμού των κρουσμάτων.

  Την ίδια ώρα, δειγματοληπτικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη σε οικισμό Ρομά στο Δήμο Ιωαννιτών ο οποίος γίνεται μετά από θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν ενώ η ανησυχία επιτείνεται. Στον οικισμό βρέθηκε Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ η οποία πραγματοποιεί τεστ ενώ παράλληλα γίνεται ενημέρωση της κοινότητας από την Ειδική Σύμβουλο του Δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται.

  «Θα αναμείνουμε την ολοκλήρωση του δειγματοληπτικού ελέγχου και των αποτελεσμάτων από τα τεστ ώστε να συζητηθεί η πιθανότητα λήψης μέτρων στον οικισμό» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ που αναφέρθηκε και στην συνεργασία που υπάρχει τόσο με τις υπηρεσίες του δήμου όσο και με την περιφέρεια Ηπείρου και την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη.

  Ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη σε ολόκληρη την Ήπειρο και τα Γιάννενα, σημείωσε ότι τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλους και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την αύξηση των εμβολιασμών θα επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ