Τετάρτη 14.04.2021
More

  Επιτέλους «πράσινο φως» για την δημοπράτηση

  Ο δήμαρχος Ιωαννίνων για τη δημοπράτηση του Κέντρου για το Παιδί

  Σε μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έχει σχεδιαστεί τα τελευταία χρόνια και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Το πρώην Άσυλο Ανιάτων αποτέλεσε για πολλά χρόνια ζήτημα καθώς και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές επεδίωξαν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο δημιουργικά και να τον αποδώσουν στην γιαννιώτικη κοινωνία.

  Ο Δήμαρχος μίλησε για τις προσπάθειες που χρειάστηκε να καταβάλλουν για να ξεμπλέξουν «το κουβάρι της γραφειοκρατίας» και να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου δημιουργίας Κέντρου για το Παιδί που ενέκρινε εν τέλει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

  Το παλιό Άσυλο Ανιάτων βρίσκεται στην καρδιά του αστικού ιστού και τώρα αναμένεται να αξιοποιηθεί μιας και στους χώρους του προβλέπονται σημαντικές υποδομές.

  Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ.

  Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην μελέτη στους χώρους του Ασύλου Ανιάτων θα κατασκευαστεί κτίριο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιφάνειας 635 τετραγωνικών το οποίο θα έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει όλους τους απαιτούμενους χώρους -αίθουσες-γραφεία για την εύρυθμη λειτουργία του. Το κτίριο θα διαθέτει υπόγειο επιφάνειας 175.30 τμ. το οποίο θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους. Θα κατασκευαστεί επίσης κτίριο ΚΔΑΠ επιφάνειας 490 τετραγωνικών το οποίο θα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους ώστε να εξυπηρετεί παιδιά τυπικής ανάπτυξης. Ο υπαίθριος χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος και εξοπλισμένος με γνώμονα την απρόσκοπτη μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Στεγασμένους υπαίθριους χώρους, υπαίθριο χώρο παιχνιδιού με εξοπλισμό και όργανα (παιχνίδια) κατάλληλα για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και από άτομα με αναπηρία, διαδρομές ποδηλάτου, χώρους πρασίνου και θέσεις στάθμευσης.

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  Εγνατία Οδός

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ