Σάββατο 27.02.2021
More

  ΕΚΑΒ- Στοίχημα η ταχύτητα στις διακομιδές

  Τον εξαιρετικά δύσκολο ρόλο των διακομιδών των «ύποπτων» κρουσμάτων για κορωνοϊό στα νοσοκομεία αναφοράς με προτεραιότητα για την 7η Περιφέρεια το ΠΓΝΙ, έχει αναλάβει το ΕΚΑΒ, με τα πληρώματά του, να εκπαιδεύονται συνεχώς για την αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου των απαιτούμενων ενεργειών. 

  Σε τοπικό επίπεδο, η 7η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ μέχρι και την Πέμπτη τουλάχιστον κλήθηκε να διεκπεραιώσει τη διακομιδή τριών ύποπτών κρουσμάτων για κορωνοϊό, που διακομίστηκαν στο ΠΓΝΙ, με τις εξετάσεις ωστόσο να επιβεβαιώνουν, ότι επρόκειτο για κρούσματα της εποχικής γρίπης.

  Η υπηρεσία πάντως σύμφωνα με τον διευθυντή της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Μιχ. Τσοβίλη, που ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά του, μετά την συνταξιοδότηση του Β. Παπαδιώτη, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το προσωπικό είναι άριστα εκπαιδευμένο να αντιμετωπίσει και να πραγματοποιήσει τις διακομιδές με τον τρόπο που προβλέπει το πρωτόκολλο των ενεργειών, ενώ υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής, όπως οι ειδικές στολές, μάσκες, γάντια και άλλα.

  «Θεωρώ, ότι θα αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τυχόν έκτακτες καταστάσεις, εάν αυτό απαιτηθεί. Το προσωπικό είναι έμπειρο και εκπαιδευμένο, η εκπαίδευση συνεχίζεται καθημερινά με βάση την ενημέρωση και τις οδηγίες που παίρνουμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και την κεντρική διοίκηση και εκτιμούμε, ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε και σε τυχόν αυξημένες απαιτήσεις, που μπορεί να προκύψουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσοβίλης.

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ