Κυριακή 25.07.2021
More

  Έκκληση στους αιμοδότες να δώσουν αίμα

  Από την προϊσταμένη του τμήματος αιμοδοσίας του ΠΓΝΙ, Ελ. Ζερβού

  Πρόβλημα εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών που χρειάζονται μετάγγιση παρουσιάζεται στα νοσοκομεία και ειδικότερα το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων που είναι το μεγαλύτερο στην βορειοδυτική Ελλάδα και εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς.

  Η Προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας στο Π.Π.Γ.Ν.Ι. Ελευθερία Ζερβού κάνει έκκληση προς τους αιμοδότες, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν με κορωνοϊό.

  Απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των αιμοδοτών στην ανοικτή αιμοληψία που θα διενεργηθεί το Σάββατο από την Φοιτητική Ομάδα Αιμοδοσίας και καλεί όσους μπορούν και ειδικά τα νέα παιδιά να αιμοδοτήσουν.

  Ακυρώνονται χειρουργεία

  Η έλλειψη αίματος και σε σπάνιες ομάδες, οδηγεί στην ακύρωση χειρουργείων καθώς δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες. Η κα. Ζερβού καλεί όλους να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και να αιμοδοτήσουν. «Έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός αιμοληψιών, όχι μόνο στην Αιμοδοσία του ΠΓΝΙ αλλά συνολικά. Υπάρχει λοιπόν τεράστιο πρόβλημα εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών σε μετάγγιση ενώ γενικότερα πρόβλημα αντιμετωπίζουμε με την έλευση των αιμοδοτών που δείχνουν να φοβούνται να έρθουν».

  Οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες αυτή την περίοδο και θα αυξηθούν περισσότερο οδεύοντας προς το καλοκαίρι «Είναι πολλά τα παθολογικά περιστατικά, ενώ το Νοσοκομείο εξυπηρετεί και ασθενείς από άλλες περιοχές» τόνισε η κα. Ζερβού συμπληρώνοντας ότι έχουν κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς ενημέρωσης «έχουμε κινητοποιηθεί, καλούμε τους τακτικούς αιμοδότες να προσέλθουν για αιμοδοσία και απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες να χαρίσουν αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής».

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ