Τετάρτη 10.08.2022
More

  Οι Κυριακές δεν βοήθησαν τα εμπορικά καταστήματα

  Δεν «περπατάει» καλά η αγορά 

  Αργεί να βρει τον βηματισμό της η τοπική αγορά καθώς οι καταναλωτές είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους. Η κίνηση είναι αυξημένη στους εμπορικούς δρόμους αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στους εμπορικούς τζίρους.

  Την ίδια ώρα οι υποχρεώσεις των εμπόρων είναι πολλές καθώς πρέπει να ανταποκριθούν σε πολλά ανοικτά μέτωπα που έχουν να κάνουν με κάλυψη των υποχρεώσεων.

  Ο πρώην αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρεται στην κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται μέχρι στιγμής τονίζοντας ότι θα υπάρξει βελτίωση αλλά απαιτείται σταθερότητα και υπομονή.

  Οι δύο προηγούμενες Κυριακές που τα καταστήματα λειτούργησαν δεν φαίνεται να βοήθησαν τον εμπορικό κόσμο, καθώς την μεν πρώτη, στις 16 του μήν,α υπήρξε κάποια κίνηση, ενώ την δεύτερη Κυριακή, στις 23 Μαΐου, πολλά καταστήματα παρέμειναν κλειστά!

  «Έκανε την ανακοίνωση αυτή ο κ. Γεωργιάδης αλλά η αγορά έχει κανόνες. Δεν μπορεί να ανακοινώνεις την λειτουργία χωρίς μια σχετική προετοιμασία ή ενημέρωση των καταστημάτων. Δεν γίνεται να δουλέψει έτσι ο έμπορος» τόνισε συμπληρώνοντας «ότι μόνο οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες βγήκαν ωφελημένες από αυτό το άνοιγμα».

  Τέλος, αναφορικά με εάν βοήθησε θετικά την ψυχολογία των καταναλωτών η απελευθέρωση όλων των δραστηριοτήτων αλλά και των μέτρων που ίσχυαν, ο κ. Γκαραμέτσης τονίζει ότι «θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να επανέλθουν στην κανονικότητα τόσο η ψυχολογία όσο και οι τζίροι».

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  OAED

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ