Σάββατο 25.03.2023
More

  Εκπαιδεύοντας τους πολίτες στην παροχή πρώτων βοηθειών

  Αφιερωμένη στη μνήμη των δύο συναδέλφων τους, διασωστών του ΕΚΑΒ, που το 2012 έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα, εν ώρα καθήκοντος, ήταν η χθεσινή δράση του παραρτήματος Ιωαννίνων της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

  Όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, έτσι και χθες, η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει, να ενημερώσει, αλλά κυρίως να παρουσιάσει στην πράξη, μερικές απόλυτα χρήσιμες οδηγίες παροχής πρώτων βοηθειών. Αρκετοί πολίτες που διέρχονταν από το σημείο σταμάτησαν στην κεντρική πλατεία για να ενημερωθούν και να δουν από κοντά μερικές χρήσιμες, όσο και κρίσιμες λεπτομέρειες από εκείνες που σε μία δύσκολη στιγμή, μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για μία ανθρώπινη ζωή.

  Όπως ανέφεραν οι διασώστες του ΕΚΑΒ Αθανασία Οικονόμου και Χρήστος Σιώλος αντίστοιχα, η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα παροχής πρώτων βοηθειών, ή έστω και της απλής ενημέρωσης του ΕΚΑΒ τις πρώτες κρίσιμες στιγμές, που κάποιος χρειάζεται βοήθεια, έχει αποδειχθεί, ότι είναι εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας για την παροχή φροντίδας και συνακόλουθα για την σωτηρία μίας ανθρώπινης ζωής. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό χαρακτήρισαν αμφότεροι το γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών αλλά και μέσω των συλλογικών δράσεων, από φορείς, συλλογικότητες και από τα σχολεία, για την παρουσίαση σεμιναρίων πρώτων βοηθειών.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ