Κυριακή 25.02.2024
More

  Εκπαιδευτικά προγράμματα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης

  Ξεκινούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης

  Η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, στηρίζοντας την εκπαιδευτική διαδικασία, συνεχίζει, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, την υλοποίηση των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, για τη χρονιά 2020 – 2021.

  Όπως σημειώνεται, σε μία δύσκολη συνθήκη για όλους και για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τα εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιάστηκαν και θα υλοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας,  με διαδικτυακές δραστηριότητες και παιχνίδια.

  – «Η μεγάλη αγκαλιά» απευθύνεται σε μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού (Α’-Β’-Γ’-Δ’ τάξεις).

  Όλοι μας γνωρίζουμε τα ευεργετικά οφέλη μιας ζεστής αγκαλιάς σε όλα τα έμβια πλάσματα…

  Στην ιστορία μια οικογένεια αηδονιών προσφέρει αγκαλιά και φροντίδα όχι μόνο στα δικά της παιδιά, αλλά και στο «ξένο» πουλί που βρέθηκε στη φωλιά τους.

  Οι διαφορές τους αντιμετωπίζονται με υπομονή και κατανόηση. Αυτό δεν το ξεχνά το «ξένο» πουλί και στην κρίσιμη στιγμή προσφέρει κι αυτό τη δική του σωτήρια αγκαλιά.

  Μια δράση, με αφόρμηση τη συναισθηματική νοημοσύνη και το βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Η μεγάλη αγκαλιά», σε πολύχρωμη εικονογράφηση από τη Θέντα Μιμηλάκη και τις Εκδόσεις Σαββάλας.

  Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται σε προγραμματισμένο χρόνο, από Δευτέρα έως και Παρασκευή 8:00- 14:00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651 0 72863 ή να αποστέλλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: zosimaialib@sch.gr, προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα και ώρα της δράσης (Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί Γκουργκούλη Σύλβια- Τζιούτζιου Άννα).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ