Τρίτη 17.05.2022
More

  Εκπτώσεις αλλά χωρίς μεγάλη ανταπόκριση

  Στο ναδίρ βρίσκονται οι πωλήσεις στα καταστήματα λιανικής πώλησης, εξαιτίας κυρίως της οικονομικής δυσπραγίας του αγοραστικού κοινού.

  Τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε καν για τα απαραίτητα πόσο μάλλον για τις αγορές άλλων ειδών που χαρακτηρίζονται δευτερεύοντα.

  Οι εκπτώσεις συνεχίζονται με τα ποσοστά έκπτωσης να είναι μεγάλα αλλά αυτό δεν φαίνεται να αυξάνει την προσδοκία των καταναλωτών που ξοδεύουν όλα τα χρήματα για είδη διατροφής αλλά και για την κάλυψη αναγκών διαβίωσης και θέρμανσης.

  Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας ρωτήθηκε για τις εκπτώσεις και την κίνηση στα καταστήματα που μοιάζει «παγωμένη» αλλά και για την λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου.

  Οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο ουσιαστικά μετατέθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί πότε πρόκειται να διεξαχθούν. Ερωτηθείς για την λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Νταλαμάγκας  υποστήριξε ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι έχουν συγκεκριμένες δυνατότητες που ωστόσο θα πρέπει να υπάρχουν καθώς μόνο όταν υπάρχει συνολική διεκδίκηση μπορούν να επιτύχουν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας της αγοράς.

  «Είναι σημαντικό να υπάρχουν συλλογικά όργανα. Μέσα από τα συλλογικά όργανα μπορούμε να διεκδικήσουμε την επίλυση θεμάτων που αφορούν τον εμπορικό κόσμο. Βέβαια, πλέον έχουν αλλάξει πολλά διαδικαστικά αναφορικά με την λειτουργία των καταστημάτων αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ένας δυναμικός σύλλογος», κατέληξε.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ