Κυριακή 27.09.2020
More

  Έλεγχοι στον εξοπλισμό χώρων άθλησης του Δήμου Ζίτσας

  Αυτοψίες και ελέγχους στον εξοπλισμό χώρων άθλησης και αναψυχής που βρίσκονται σε Κοινότητες, διενήργησε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Ζίτσας.

  «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την ασφάλεια των παιδιών και της νεολαίας που ως επί τω πλείστον χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους χώρους για να αθλούνται και να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος εξηγώντας την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει σε διαπιστευμένο φορέα από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) τους ελέγχους αθλητικού εξοπλισμού.

  Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ζίτσας είναι από τους λίγους Δήμους πανελλαδικά, που έχει προχωρήσει τους συγκεκριμένους ελέγχους, βάση των οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου ο εξοπλισμός εξωτερικών αθλητικών χώρων να εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να παρέχεται ασφάλεια στους χρήστες.

  Οι έλεγχοι περιελάμβαναν καταγραφή των προβλημάτων στο εξοπλισμό (μπασκέτες, εστίες γηπέδων) με οπτικό και διαστασιολογικό έλεγχο για εμφανείς φθορές και κατασκευαστικές αποκλίσεις από τους κανονισμούς καθώς και δοκιμές με φορτία για να ελεγχθεί η επάρκεια των βάσεων ειδικά στις μπασκέτες.

  «Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι σύντομα θα παραμείνουν σε λειτουργία μόνο οι χώροι που πληρούν απόλυτα τις προδιαγραφές και τις σχετικές αδειοδοτήσεις», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας και ξεκαθαρίζει: «Η ασφάλεια της νεολαίας και των αθλούμενων είναι αυτό που προέχει. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που τοποθετούνταν οτιδήποτε, οπουδήποτε χωρίς έλεγχο. Σε θέματα υγείας και ασφάλειας προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι ευχάριστοι. Ζητάμε τη συνεννόηση και τη συνεργασία τόσο των αιρετών όσο και των δημοτών στην προσπάθειά μας να μειώνουμε καθημερινά τους χώρους που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε εστίες πρόκλησης ατυχημάτων»

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  218 νέα κρούσματα- 4 στα Ιωάννινα

  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 218 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

  Επιστροφή στην Super League με το δεξί για τον ΠΑΣ- 2-2 με τον Άρη

  Με το δεξί επέστρεψε στη Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΣ που απέσπασε ισοπαλία (2-2) από τον Άρη εκτός έδρας

  Πιέσεις για παράταση στη δήλωση αυθαιρέτων

  Την παράταση των προθεσμιών ένταξης και υπαγωγής αυθαιρέτων κατασκευών και χρήσεων στον ν. 4495/2017 ζητά το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ.

  Αναστάτωση για τα διπλώματα οδήγησης

  Πολύ διαφορετική η οδήγηση μηχανής από αυτοκίνητο επισημαίνουν οι εκπαιδευτές

  Το κέντρο βάρους στην κοινωνική πολιτική

  Η κοινωνική πολιτική και η στήριξη όσων έχουν ανάγκη, βρίσκεται στο επίκεντρο της ευρύτερης πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών.

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.