Πέμπτη 18.04.2024
More

  Ελεγμένο και καθαρό το νερό στην Κοινότητα Αμπελοχωρίου

  O Δήμος Βορείων Τζουμέκρων δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται  κανένα απολύτως πρόβλημα σχετικά με την ποιότητα του νερού

  Με αφορμή επαναλαμβανόμενες καταγγελίες, προερχόμενες από ένα και μόνο πρόσωπο, για το δίκτυο ύδρευσης στην Κοινότητα Αμπελοχωρίου, ο Δήμος Βορείων Τζουμέκρων δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται  κανένα απολύτως πρόβλημα σχετικά με την ποιότητα του νερού, μέσα από σχετική του ανακοίνωση.

  Όπως συμπληρώνει: «αυτό πιστοποιείται τόσο από τα αποτελέσματα μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων, μετά από δειγματοληψίες που τακτικά ενεργεί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, όσο και από ανάλυση που διενήργησε η Χημική Υπηρεσία Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας σε δείγμα, που ελήφθη από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

  Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων έχει απαντήσει εγγράφως, αποστέλλοντας  αποτελέσματα με παραμετρικές τιμές, οι οποίες πληρούν τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Επίσης, αρμόδιοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας μετέβησαν στις 24 Ιανουαρίου 2024 στο Αμπελοχώρι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δειγματοληψία πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης, με τον καταγγέλλοντα να αρνείται να γίνει δειγματοληψία από την οικία του. Τελικά, δείγμα ελήφθη από κατάστημα του χωριού, το οποίο κρίθηκε κανονικό».

  Τονίζει, επίσης, πως «τα όσα προαναφέρθηκαν, μας προκαλεί ειλικρινή έκπληξη η ελαφρότητα με την οποία ένα κοινοβουλευτικό κόμμα και οι τοπικοί εκπρόσωποί του επιμένουν να αναπαράγουν μια αποδεδειγμένα αβάσιμη καταγγελία, καταθέτοντας ως αναφορά στην Υπουργό Εσωτερικών την επιστολή ενός και μόνο κατοίκου, η οποία έχει απαντηθεί αρμοδίως. Έκπληξη μας προκαλεί και η επιλογή να γίνεται αναφορά στο «χωριό Τζουμέρκα», δυσφημώντας μια ολόκληρη περιοχή, η οποία στηρίζει τη βιωσιμότητά της και την αναπτυξιακή της προοπτική στην παρθένα φύση της και τους ανέγγιχτους πόρους της.

  Ελπίζουμε να μπει μία τελεία στη δυσφήμιση της περιοχής και κάποιοι να σκεφτούν ότι δεν είναι δυνατόν στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των κομματικών τους επιδιώξεων να θέτουν σε κίνδυνο προσπάθειες ετών », καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ