Τετάρτη 26.01.2022
More

  Ένα νέο ξεκίνημα… με καφέ στην πόλη

  Ένα νέο ξεκίνημα έγινε το πρωί της Δευτέρας για χιλιάδες επιχειρήσεις στην εστίαση σε όλη τη χώρα, για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτές αλλά και για τους πολίτες που δυόμισι μήνες μετά είχαν τη δυνατότητα να καθίσουν για να απολαύσουν τον καφέ τους.

  Η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και στην πόλη των Ιωαννίνων επανέφερε σίγουρα τα χαμόγελα στους επαγγελματίες που έχουν να αντιμετωπίσουν μία νέα πραγματικότητα, μπροστά σε χρέη που συσσωρεύτηκαν, αλλά και σε αυστηρές υποχρεώσεις τήρησης των μέτρων υγιεινής και για τους εργαζόμενους και για τους πελάτες. Τα μηνύματα για τον τζίρο της πρώτης ημέρας είναι μάλλον ενθαρρυντικά κάτι όμως που θα πρέπει να έχει και συνέχεια για τους επαγγελματίες στο χώρο. Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων είδαν με ικανοποίηση από νωρίς το πρωί τους πελάτες να παίρνουν τις θέσεις τους στην πλατεία, ενώ η κίνηση αυξήθηκε κατακόρυφα από το μεσημέρι και μετά.

  Η τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη αλλαγή στην καθημερινότητα των καταστημάτων, όπως ανέφεραν.

  Στην παραλίμνια περιοχή, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης, όπου υπήρχε η δυνατότητα, ο χώρος που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα επεκτάθηκε σημαντικά, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει τους επαγγελματίες να μην μετρήσουν μεγαλύτερες απώλειες.

  Χαρούμενοι και οι πελάτες που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην παραλίμνια περιοχή, για να πιουν τον καφέ τους, τον πρώτο σε κανονικές συνθήκες μετά από αρκετό καιρό, αν και δεν έλειψαν τα παράπονα και οι επισημάνσεις για τις τιμές, που ενώ μειώθηκε ο ΦΠΑ, η μείωση αυτή δεν πέρασε στον καταναλωτή.

  Πολύς κόσμος, λίγα τραπέζια στο κέντρο

  Αρκετά διαφορετική ήταν η εικόνα τις μεσημεριανές ώρες στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης, όπως στη Γρηγ. Σακκά, όπου η κίνηση ήταν μεν αρκετά αυξημένη, αλλά οι δυνατότητες επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων είναι αρκετά περιορισμένες. Οι επιχειρηματίες περιμένουν από το δήμο Ιωαννιτών και την αρμόδια Επιτροπή να εξετάσει τις εναλλακτικές που μπορεί να υπάρξουν για την αξιοποίηση επιπλέον χώρων στους πεζοδρόμους, αναλόγως και με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

   

   

   

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ