Παρασκευή 14.05.2021
More

  Ένα θετικό στα 232 τεστ που έγιναν στον δρόμο

  Σε αναμενόμενα επίπεδα οι έλεγχοι μέσα στα αυτοκίνητα

  Με τις καθημερινές καταγραφές των κρουσμάτων στην Ήπειρο, να έχουν πέσει σε μονοψήφιους αριθμούς τις τελευταίες ημέρες και το χρώμα του επιδημιολογικού χάρτη να επιστρέφει σταδιακά, στην περίοδο πριν τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και άρχισε η μεγάλη αύξηση, τα αποτελέσματα των rapid tests που έγιναν σε 232 πολίτες μέσα από τα οχήματά τους, το πρωί της Δευτέρας, θεωρούνται αναμενόμενα και φυσιολογικά.

  Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, αργά το μεσημέρι από την περιφέρεια Ηπείρου, συνολικά διενεργήθηκαν 232 τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού, στα οποία προέκυψε μόλις ένα θετικό.

  Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί, με τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ να παίρνουν θέση τελικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας μπροστά στο διοικητήριο της περιφέρειας, με την καθοριστική συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, προκειμένου να εξυπηρετείται η απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων. Οι πολίτες που έκαναν τα τεστ δεν περίμεναν για να μάθουν το αποτέλεσμα, αλλά αυτό έφτανε με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, μετά από λίγα λεπτά.

  Ο Αλ. Καχριμάνης στάθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με τον ΕΟΔΥ τοπικά, και την Πολιτική Προστασία, με την Ήπειρο να βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των περιφερειών της χώρας, στις οποίες έχουν γίνει τα περισσότερα τεστ, σε αναλογία με τον πληθυσμό. Σε συνδυασμό με τις ιχνηλατήσεις, υπάρχει μία σαφής αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ήπειρο για την πορεία της επιδημίας και την διασπορά του ιού.

  «Με τη δουλειά όλων και τη συνεργασία φθάσαμε σχεδόν σε μηδενικά κρούσματα. Σε αυτό έχει βοηθήσει ο κόσμος και το πανεπιστήμιο και τα νοσοκομεία. Όταν συνεργαζόμαστε όλοι μαζί έχουμε αποτελέσματα, όταν όχι, έχουμε προβλήματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ