Τρίτη 06.06.2023
More

  Ένα τρένο που δεν θα έρθει ποτέ…

  Ο Στάθης Σιούτης για τη δήλωση του πρωθυπουργού για τη σιδηροδρομική σύνδεση

  Την δυσαρέσκεια των ανθρώπων του τουρισμού για τις πρόσφατες δηλώσεις ότι η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου … είναι σενάριο «επιστημονικής φαντασίας» διατύπωσε το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Στάθης Σιούτης.

  Ο κ. Σιούτης υποστήριξε ότι η ιστορία του τρένου που όλο θα σφυρίξει και όλο δεν σφυρίζει …είναι πολύ παλιά!

  Αυτή τη φορά όμως τα όποια σενάρια και τις όποιες υποσχέσεις διαψεύδει και βάζει «ταφόπλακα» όχι οποιοσδήποτε αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφού εκείνος ήταν που σε τηλεοπτική εκπομπή ξεκαθάρισε ότι η σιδηροδρομική σύνδεση της Ηπείρου ούτε ήταν ούτε είναι στα  σχέδια …Σε απλά ελληνικά έκλεισε την πόρτα στα σενάρια, τις υποσχέσεις και τα κενά περιεχομένου λόγια.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βέβαια, δεν είπε κάτι πρωτότυπο καθώς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μιλούσαν για έργο που δεν είναι στις προτεραιότητες της χώρας αφενός λόγω του κόστους και αφετέρου λόγω της δυσκολίας. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να τρυπήσεις την Πίνδο …===

  Η δήλωση του πρωθυπουργού  «έβγαλε στην σέντρα» και όσους κατά καιρούς πουλούσαν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» και μ ανακοίνωναν για να ανακοινώσουν.

  Μελέτες, χρηματοδοτήσεις, κουβέντες και στο τέλος καμία ουσιαστική αλλαγή σε αυτό που χρόνια τώρα παραμένει το ίδιο: Τρένο στην περιοχή δεν υπάρχει.

  Τελικά ποιος κοροϊδεύει ποιον;

  Ο κ. Σιούτης πάντως, εξηγεί ότι το σχέδιο αυτό που βέβαια κοστίζει εκατομμύρια και είναι δύσκολο στην υλοποίησή του, εάν κάποτε γινόταν, θα βοηθούσε σημαντικά στην ευρύτερη ανάπτυξη καθώς το τρένο είναι ένα μέσο που σε άλλες χώρες, όχι στην δική μας,  χρησιμοποιείται από εκατομμύρια πολίτες.

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ