Σάββατο 03.06.2023
More

  Ενδιαφέρον για εγχώριες εκδρομές

  Εν αναμονή της επανεκκίνησης του τουρισμού

  Την επανεκκίνηση του τουρισμού που επίσημα θα γίνει σε λίγες ημέρες αναμένουν και τα τουριστικά γραφεία όλης της χώρας που τους τελευταίους μήνες είναι σε «μηχανική υποστήριξη».

  Τουριστικά γραφεία και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων αναμένουν το «πράσινο φως» για να μπορέσουν να αποκτήσουν ξανά εργασιακό αντικείμενο και εισπράξεις που τον τελευταίο χρόνο είναι σχεδόν, αν όχι εντελώς, μηδενικές!

  Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ανοίγματος του τουρισμού στα μέσα Μαΐου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα απαιτηθεί ένα ικανό διάστημα ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και στις μικρότερες ηλικίες και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για ταξίδια.

  Ο Γιάννης Δεβελέγκας αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων ρωτήθηκε για την επανεκκίνηση αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν. Όπως ανέφερε υπάρχει ενδιαφέρον για εκδρομές εντός της χώρας και μικρότερο έως καθόλου ενδιαφέρον για το εξωτερικό.

  Ο ίδιος πιστεύει ότι σιγά σιγά και όσο θα οδεύουμε προς το καλοκαίρι το ενδιαφέρον θα αυξάνεται από πλευράς των πολιτών ενώ παράλληλα θα αυξάνεται και ο αριθμός των εμβολιασμένων.

  Ουσιαστικά η καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο και όλοι ελπίζουν να σταθεροποιηθεί ψηλά τους επόμενους μήνες και όσο το δυνατόν να παραταθεί μέχρι τον Νοέμβριο.

  «Υπάρχει ενδιαφέρον αλλά οι όποιες κρατήσεις θα είναι της τελευταίας στιγμής. Μέχρι τώρα έχουμε ερωτήσεις για τις οδικές εκδρομές. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί χρόνος» είπε ο κ. Δεβελέγκας.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ