Πέμπτη 21.10.2021
More

  Ενστάσεις για τα προβλήματα στην έναρξη της χρονιάς

  Πανδημία και αξιολόγηση στο επίκεντρο των εκπαιδευτικών

  Τις δικές τους ενστάσεις για τα προβλήματα και τις ελλείψεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξέφρασαν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, το απόγευμα της Τετάρτης.

  Με την πραγματοποίηση πάντως ενός μεγάλου αριθμού προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, καλύφθηκαν σημαντικά κενά σε πολλές θέσεις, επομένως το διαχρονικό αίτημα για την κάλυψη των θέσεων αυτών, πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

  Αντιθέτως, σε πρώτη μοίρα βρέθηκαν τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον περιορισμό των πιθανοτήτων διασποράς του ιού στην εκπαιδευτική διαδικασία.

  Όπως τόνισαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στεφ. Μιχάλης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κων. Παργανάς αντίστοιχα, το υπουργείο Παιδείας παρότι είχε το χρόνο να ανταποκριθεί στις πραγματικά αυξημένες ανάγκες για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας στις σχολικές αίθουσες, δεν το έπραξε.  Ένα δεύτερο επίσης ζήτημα διεκδίκησης για τους εκπαιδευτικούς αποτελεί και η διαδικασία της αξιολόγησης, που εφαρμόζεται ήδη στα σχολεία.

  Τη συμπαράσταση στα αιτήματα των εκπαιδευτικών εξέφρασε για λογαριασμό του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, ο αντιπρόεδρος Στεφ. Σίντος.

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ