Σάββατο 29.01.2022
More

  Ξεχωριστές γραμμές εμβολιασμού για το Πανεπιστήμιο

  Σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα για φοιτητές και μέλη του ιδρύματος

  Τη δυνατότητα να εμβολιαστούν μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα των ραντεβού, αλλά σε ξεχωριστές γραμμές σε τρία διαφορετικά σημεία στην Ήπειρο, έχουν τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την πρυτανεία.

  Άλλωστε, κάτι τέτοιο είχε προαναγγείλει ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης σε συνεντεύξεις και δημόσιες τοποθετήσεις του τις τελευταίες εβδομάδες και αυτό επιβεβαιώθηκε με τη χθεσινή ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται, ότι ενόψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους στις 4 Οκτωβρίου αποκλειστικά με διά ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες μαθημάτων, εργαστηρίων και κλινικών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει συμφωνήσει με το ΠΓΝΙ κα τα νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας αντίστοιχα για τους εμβολιασμούς των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας ως εξής:

  Οι φοιτητές και τα μέλη της Πανεπιστημιούπολης Ιωαννίνων μπορούν να εμβολιάζονται στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου έχει προβλεφθεί ειδική γραμμή εμβολιασμού για τα μέλη του Πανεπιστημίου, κλείνοντας ραντεβού μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/.

  Οι φοιτητές και τα μέλη της Πανεπιστημιούπολης Άρτας μπορούν να εμβολιάζονται στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, κλείνοντας ραντεβού μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/ ή στο τηλ. 2681361126.

  Οι φοιτητές και τα μέλη της Πανεπιστημιούπολης Πρέβεζας μπορούν να εμβολιάζονται στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, κλείνοντας ραντεβού μέσω της πλατφόρμας https://emvolio.gov.gr/.

  «Γίνεται γνωστό ότι και στα τρία νοσοκομεία υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων και ο προγραμματισμός γίνεται άμεσα.

  Καλούνται όλοι οι φοιτητές και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, να φροντίσουν για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, προστατεύοντας, έτσι, τον εαυτό τους και τους συμφοιτητές τους και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ομαλή εξέλιξη των σπουδών τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

  Θετικά τα μηνύματα

  Σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις ή και την ανησυχία που εκφραζόταν για το εάν θα κυλήσουν ομαλά οι διά ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες, τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού που καταγράφονται στους φοιτητές των ιδρυμάτων δημιουργούν εξαιρετικά ευνοϊκές προοπτικές για μία απρόσκοπτη, στο μέτρο πάντα του εφικτού, διαδικασία.

  Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην «Καθημερινή» της Τετάρτης επιβεβαιώνουν, ότι σε ένα ποσοστό της τάξης του 68% οι φοιτητές έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη ή και τις δύο δόσεις, ενώ ένα ποσοστό 26,5% έχει νοσήσει. Ανεμβολίαστο είναι ένα ποσοστό 26,5% στο σύνολο των πανεπιστημίων της χώρας.

  Παρόμοια είναι και τα ποσοστά που αναφέρονται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σε σύνολο 24.067 φοιτητών, οι 15.853 έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη ή και τις δύο δόσεις, ποσοστό 66%.

  1.392 φοιτητές έχουν νοσήσει, ποσοστό επί του συνόλου, 6%, ενώ 6.752 φοιτητές, ποσοστό 28% είναι ανεμβολίαστοι. Υπάρχει τέλος και ένας μικρός αριθμός 70 φοιτητών, οι οποίοι δε βρέθηκαν σε κανένα μητρώο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ