Παρασκευή 14.06.2024
More

  Επαναφορά της αξιοκρατίας και της αξιοπρέπειας στην πολιτική σκηνή

  Υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στα Ιωάννινα, με αφορμή τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

  Αν και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά να ανέβει στην εξέδρα παρά την δυνατή νεροποντή, για να μιλήσει στο κοινό, ήταν εμφανές, ότι αυτό δεν ήταν εύκολο λόγω των συνθηκών και έτσι περιορίστηκε σε μία ολιγόλεπτη προσπάθεια να δώσει το πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, καλώντας τους πολίτες να δώσουν τη δική τους απάντηση στην Κυβερνητική αλαζονεία, όπως είπε, του 41%.

  Τον κ. Κασσελάκη προλόγισε ο συντονιστής της Ν.Ε Ιωαννίνων Βασίλης Οικονομου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του μίλησε για την ανάγκη και τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ παράλληλα, για επαναφορά της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της αξιοπρέπειας στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και στην κοινωνία, ασκώντας ευθεία επίθεση και κριτική στην Κυβέρνηση. «Οι ευρωεκλογές καθορίζουν τις ζωές μας και η Ελλάδα δικαιούται μία επανεκκίνηση μέσα από αυτές για να μπει τέλος στην αλαζονεία του 41%. Ερχόμαστε με ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους που διακρίνονται από την ταπεινοφροσύνη και τις ικανότητές τους, ανθρώπους με ιστορία και προσφορά στα κινήματα, με ανθρώπους που θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει μέσα από την εφαρμογή μίας ανθρωποκεντρικής πολιτικής», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης που λίγο αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση μελών, στελεχών και υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό καφέ της πόλης.

  Επίσκεψη στο Επιμελητήριο

  Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων όπου συναντήθηκε με τη Διοικούσα Επιτροπή και τον πρόεδρο Μ. Χρυσοστόμου. Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπλεξε το εγκώμιο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ως ιδιαίτερα δραστήριος φορέας για τα μέλη του, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για την πόλη των Ιωαννίνων και τις προοπτικές της, αρκεί ωστόσο να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως είναι η αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο και άλλους προορισμούς, αλλά και οι οδικές και άλλες υποδομές.

  Από την πλευρά του Επιμελητηρίου ενημερώθηκε από τον κ. Χρυσοστόμου, για τα μεγάλα έργα που εκκρεμούν, όπως ο άξονας Ιωάννινα-Κακκαβιά που επηρεάζει την επιχειρηματικότητα αλλά και τον  τουρισμό, το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης με το Ηράκλειο, την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών από την παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αθηνών ενώ ιδιαίτερη ενημέρωση έλαβε για τα θέματα που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα όπως το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων, η έλλειψη θέσεων εργασίας, τα POS, τραπεζικά ζητήματα και ρυθμίσεις οφειλών.

  Από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ Α’ Αντιπρόεδρο Ιωάννη Μήτση και Γενικό Γραμματέα Βασίλειο Βασιλείου τονίστηκαν ιδιαίτερα τα θέματα της φορολογίας που επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων ενώ για γενικά θέματα και οικονομικά της  επιχειρηματικότητας τοποθετήθηκε ο Οικονομικός Επόπτης Χρήστος Γιώτης και για θέματα Προγραμμάτων ο Αλέξης Γοργόλης.

  Επίσκεψη στους Βουλιαράτες

  Στους Βουλιαράτες της Αλβανίας βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις τοπικές αρχές, τους δασκάλους και τους μαθητές του ελληνικού μειονοτικού σχολείου. Κύριο αντικείμενο συζήτησης ήταν οι δυσκολίες στη λειτουργία των μειονοτικών σχολείων, η ανάγκη στήριξης από την ελληνική πολιτεία αλλά και η φυγή των νέων από τα χωριά της περιοχής.

  «Βασικό ζήτημα για μας, γιατί κι εγώ είμαι παιδί της ομογένειας και καταλαβαίνω τη σημασία του ελληνισμού απανταχού της υφηλίου, είναι να στηρίξουμε την παιδεία στην ελληνική εθνική μειονότητα, για να μπορέσει να διατηρηθεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να έχετε κι εσείς ανταπόκριση από την ελληνική πολιτεία όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ