Τρίτη 23.04.2024
More

  Με ένταση η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (βίντεο)

  Από μικρής έκτασης επεισόδια στην είσοδο του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου και από μεγάλη ένταση στη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνεδρίαση του έτους με θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως αυτά της εκλογής εκπροσώπων στην ΕΝΠΕ και των μελών των Επιτροπών της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Παρότι στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε κάποιο θέμα συζήτησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση και αντιπαραθέσεις, η παράσταση διαμαρτυρίας που θέλησαν να κάνουν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων από όλη την Ήπειρο όπως και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δημιούργησε τις προϋποθέσεις αυτές.

  Μία ομάδα 40 εκπροσώπων από αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους συνοδεία του βουλευτού του ΚΚΕ Νίκου Έξαρχου εισήλθε αρχικά, χωρίς πρόβλημα στην αίθουσα του περιφ. συμβουλίου, που γέμισε ασφυκτικά. Δεν έγινε όμως το ίδιο αμέσως μετά, όταν με τη λήξη της πορείας από το φοιτητικό συλλαλητήριο, μία ομάδα 70 περίπου ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στο διοικητήριο της Περιφέρειας.

  Ενώ συμφωνήθηκε να περάσουν μέσα εκπρόσωποι των Συλλόγων, μόλις άνοιξε η κεντρική είσοδος για να περάσουν μέσα και αυτοί, αλλά και κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, επιχειρήθηκε, όπως αποτύπωσε το epirusonline σε αποκλειστικά πλάνα, να εισέλθουν όλοι εντός του κτιρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ και άλλων υπηρεσιών που βρισκόταν εντός του κτιρίου δεν επέτρεψαν την είσοδο και η ένταση μεταφέρθηκε αμέσως μετά στην αίθουσα του περιφ. συμβουλιου.

  Παρεμβάσεις στη συνεδρίαση

  Στην αίθουσα του περιφ. συμβουλίου, η πρόεδρος του Σώματος αποδέχθηκε το αίτημα για να γίνουν δύο τοποθετήσεις εκπροσώπων των συγκεντρωμένων από αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους αντίστοιχα, όμως μετά την παρέμβαση του κ. Μπέστα, προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και μέλος της Γραμματείας της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων, ξέσπασε νέα ένταση με αφορμή το αίτημα από τους παριστάμενους να γίνουν και άλλες τοποθετήσεις εκπροσώπων. Το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό παρά μόνο για έναν εκπρόσωπο των Φοιτητικών Συλλόγων, που αναφέρθηκε στο κυρίαρχο ζήτημα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και σε επιμέρους προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η απαίτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Έξαρχου να τοποθετηθεί ήταν η τελευταία εστία της αντιπαράθεσης με την πρόεδρο κα Μπραΐμη να μην επιτρέπει καμία άλλη τοποθέτηση και τον Αλ. Καχριμάνη να αναφέρει πως για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα θα γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου το επόμενο 15νθήμερο.

   

   

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ