Σάββατο 11.07.2020
More

  Επικαιροποιείται ο σχεδιασμός για ΥΠΕ με έδρα τα Γιάννενα

  Στη λογική της επικαιροποίησης ενός γενικότερου σχεδιασμού για τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και όχι στην άμεση υλοποίησή του, υποτάσσεται η αναφορά στην τροπολογία του υπ. Υγείας για την ίδρυση της νέας Υγειονομικής Περιφέρειας, με έδρα τα Ιωάννινα.

  Η σύγχυση που προκλήθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης, οφείλεται εν πολλοίς, στο ότι στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρουσιάζεται ως ειλημμένη και άμεσα εφαρμόσιμη  απόφαση η ίδρυση των νέων ΥΠΕ, στα πρότυπα των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

  Έτσι, η αναφορά του υφυπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έχει μεν σημειολογικό περιεχόμενο, δεν είναι όμως άμεσα υλοποιήσιμη. Η 6η ΥΠΕ όπως και οι υπόλοιπες μένουν ως έχουν και στο επίπεδο της δομής και σε αυτό της λειτουργίας και έτσι η Ήπειρος και οι δικές της δομές υγείας εξακολουθούν να ανήκουν διοικητικά στην 6η ΥΠΕ, με έδρα την Πάτρα.

  Από την άλλη, ο σχεδιασμός του υπ. Υγείας δεδομένων και των προβλημάτων και το όχι και τόσο λειτουργικό μοντέλο διοίκησης σε μία τεράστια υγειονομική περιφέρεια, είναι όντως η σύσταση επτά Υγειονομικών Περιφερειών, τα γεωγραφικό όρια των οποίων ταυτίζονται με τα όρια των επτά (7) Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας. Έτσι, όταν αυτό το σχέδιο προχωρήσει, η 3η ΥΠΕ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας θα αναφέρεται στα όρια των περιφερειών Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας και θα περιλαμβάνει τους νομούς της Ηπείρου και τους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, με έδρα τα Ιωάννινα.

  Η ίδια αναφορά προϋπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια στις εισηγητικές εκθέσεις του υπ. Υγείας, χωρίς ωστόσο ο σχεδιασμός να υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, αν και κάτι τέτοιο κρίνεται απόλυτα αναγκαίο.

  Η περσινή αναφορά μάλιστα έθετε ως χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της απόφασης την 1η Ιουλίου του 2019, ενώ η ισχύς της νέας διάταξης αναφέρεται για τις 31/12 του 2020.

  Ο Βασίλης Τσίκαρης

  Σε δηλώσεις του ο διοικητής του ΠΓΝΙ Β. Τσίκαρης τόνισε, ότι είναι επιτακτική αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα πολύ πιο ευέλικτο και αντιπροσωπευτικό μοντέλο διοίκησης για τα νοσοκομεία της Ηπείρου και της Δυτ. Μακεδονίας σε μία μικρότερη γεωγραφική Περιφέρεια, από τη σημερινή της 6ης ΥΠΕ, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες 35 νοσοκομείων.

  Όταν το μοντέλο αυτό υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Τσίκαρη, τότε θα αποκατασταθεί και μία διαχρονική αδικία για το ΠΓΝΙ, λόγω της κατανομής της ετήσιας χρηματοδότησης για συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς, τη στιγμή όμως που εδώ και πολλά χρόνια, το νοσοκομείο απευθύνεται και καλύπτει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες πληθυσμού, εκτός της γεωγραφικής περιφέρειας της 6ης ΥΠΕ.

   

   

   

   

   

   

  Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων του σαββατοκύριακου 11-12 Ιουλίου

  Στη Γέφυρα Πλάκας ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Εύσημα σε όσους συνέβαλαν στην ανακατασκευή

  Τη Γέφυρα Πλάκας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

  Τρία θετικά κρούσματα σε Ήπειρο και Ιόνια νησιά

  Τα πρώτα "εισαγόμενα" θετικά κρούσματα κορωνοϊού έκαναν την εμφάνισή τους και σε περιοχές της Ηπείρου και των Ιονίων νήσων. 

  Ανάπτυξη με βάση τον σεβασμό στο περιβάλλον

  Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η διασύνδεση των ορεινών όγκων με την πρωτογενή παραγωγή.

  Στις 24 Ιουλίου ανοίγει για προσευχή η Αγία Σοφία

  Το «τζαμί της Αγίας Σοφίας» θα είναι ανοιχτό σε όλους τους μουσουλμάνους, τους χριστιανούς, σε όλους τους ξένους, είπε ο Τούρκος πρόεδρος 

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.